Unieke combinatie van muziek en free runners

Unieke combinatie van muziek en free runners

Recensie: Mieke van der Raay

In deze unieke muziek voorstelling van het maastheater en dans met het Philharmonisch Orkest nemen de free runners ons mee, in hun stad Rotterdam.
Samen met de musici laten ze Rotterdam zien zoals we het nog niet kennen, ze interpreteren de gebouwen en de architectuur van de stad samen gevat in dans en muziek.
Ieder met zijn of haar eigen verhaal van de stad, met de goede dingen en slechte dingen van hun Rotterdam.
Het samenspel tussen de free runners en de musici is heel uniek heel eigen, een zeer goede geslaagde combinatie.
Ze laten ons zien dat free running niet zomaar rare stunts zijn op gebouwen, maar dat het echt een sport is en zeker zwaar werk, met veel oefenen in een gymzaal voordat ze op en af gebouwen springen.
Maar ook met een waarschuwing dat het ook heel erg gevaarlijk kan zijn, als je niet gefocust blijft met wat je wel en niet kan.
De enige vrouwelijke free runner verraste doordat zij als enige van de groep enkele nummers zong en dit ook nog heel fantastisch deed, ze heeft zeer een hele aangename zangstem om naar te luisteren.
Naomi Webster, Boyd Grund, Remses Rafaela en Vincent Jamie Watson hebben ieder hun eigen inbreng in deze voorstelling, maar waren toch een geheel met de mooie muziek.

Rotterdamse stadsklanken maakt onderdeel uit van Rotterdam Architectuur Maand. In juni 2016 wordt Rotterdam nog steviger als architectuurstad op de kaart gezet. Vier weekenden achter elkaar presenteert Rotterdam Architectuur Maand publiekstrekkers op het gebied van architectuur, een bomvol programma met veel events én doorlopende activiteiten. Juni 2016 dé maand om de gebouwen van Rotterdam te beleven én mee te denken over de toekomst van de stad. Check de site van Rotterdam Architectuur Maand voor het programma.

 

IMG_7002 IMG_7003 IMG_7006 IMG_7007 IMG_7008 IMG_7009 IMG_7010 IMG_7011 IMG_7014IMG_7015 IMG_7016

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.