Unieke benefietvoorstelling van ‘Peter Pan, het echte verhaal’

Unieke benefietvoorstelling van ‘Peter Pan, het echte verhaal’

Foto’s en tekst: Sabine Vercouteren

Voor mij is het een luxe gewoonte en vanavond was ik zelfs voor de tweede keer aanwezig bij de voorstelling van Peter Pan, het echte verhaal in de Schouwburg in Amstelveen. Voor de kinderen en hun ouders in de zaal waarschijnlijk de eerste keer in hun leven dat ze in het theater waren. Deze avond stond geheel in teken van Het Vergeten Kind. Waar ga ik naar toe, ga ik naar een grote televisie kijken?? Voor veel kinderen was het woord ‘musical’ niet bekend.

Voor de benefietvoorstelling van Peter Pan werkt NJMT samen met Save the Children. De organisaties Humanitas en Stichting Het Vergeten Kind helpen kinderen bij lastige situaties en investeren in hun toekomst. Het verhaal over Peter Pan sluit heel mooi aan bij het leren van het vertrouwen in hun droomwereld. Zonder dat de grote mensenwereld het leven nodeloos ingewikkeld maakt. Humanitas en Het Vergeten Kind willen met deze zeer geslaagde avond een stukje helpen zodat zij weer als kind kunnen dromen en leven.

De cast met meervoudig musical Award-winnaar Jeroen Phaff (o.a. The Wiz, The Lion King en Tarzan) speelt deze voorstelling over vriendschap, verlangen, verantwoordelijkheid, opgroeien en volwassen zijn, de rol van Kapitein Haak. De strijd gaat hij aan met Peter Pan (Ferron de Wit). Samen met Wendy (Wera Misset) en de haar broertjes vliegen ze naar Nimmerland. En komen ze erachter dat wanneer je gelooft in de wereld van wensen en de kracht van geluk en er geen grenzen bestaan.

Elk kind en ouder zat op hun manier te genieten van de voorstelling, van een zakje chips, een pakje drinken, tot aan het mee dansen en klappen. Elk kind gelooft nu op zijn/haar manier in elfjes.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.