Uitverkochte en hilarische première voor ‘Trash brengt Cash’ in Antwerpen

Uitverkochte en hilarische première voor ‘Trash brengt Cash’ in Antwerpen

FOTO:© Matthias Olbrechts/ Finn Gunst

Op vrijdag 22 december 2023 ging in de Antwerpse Arenberg de kop van de gloednieuwe theatertournee van Johnny Trash ‘Trash brengt Cash’ er op heerlijke wijze af.  De Blackbox was tot op de nok gevuld met enthousiaste Cash en Trash fans, en die kregen exact waarvoor ze gekomen waren: een rondspringende en goedlachse cowboy, smakelijke jeugd anekdotes, een kwinkslag in elke noot, maar voornamelijk een unieke ode aan de betreurde, iconische countryzanger. Met de fonkeling van passie en liefde in de ogen omarmt de Leuvense comedian de muziek van zijn grote voorbeeld en maakt deze zich eigen. Eén centrale vraag vormt de rode lijn doorheen de show: Wat als Johnny Cash in Vlaanderen zou geboren zijn? Dan zingt hij misschien vrolijke liedjes over Samson en Gert, gaat hij van ‘Drinken Zonder Stoppen’, maar ook inniger en gevoeliger met ‘Pijn’ en ‘De Bocht in de Schelde’. Dat het publiek de show kon smaken, werd duidelijk aan het enthousiaste gezang, overdonderend applaus, het bijna ononderboken gelach en de daverende tribune. De publieke opinie was unaniem: geslaagd! 

De feilloze symbiose tussen comedy en muziek is voor de singer-songwriter als een tweede natuur. Het lijkt hem amper moeite te kosten om van de Heilige Huisjes van Johnny Cash een vernieuwde versie te maken, doch met een onevenaarbaar respect en adoratie voor zijn grote held. Verhalen over zijn ex-vriendinnen, de Leuvense gevangenis en nog veel meer luchtige ongein, zorgen voor een naadloze overgang tussen de liedjes door. Verscholen onder de nonchalante, feelgood comedyshow zitten telkens muzikale meesterwerken die op tijd en stond aan de oppervlakte naar adem komen happen. 

Johnny Trash toert de komende maanden met ‘Trash brengt Cash’ doorheen gans Vlaanderen. Hij is nog te zien in Maaseik, Deinze, Eeklo, Kortrijk en Brugge. Meer info en tickets: https://www.johnnytrash.be

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.