Uitmarkt trekt circa 450.000 bezoekers

De 42ste editie van de Uitmarkt trok dit weekend rond de 450.000 mensen naar het zonnige Museumplein, Leidseplein en Vondelpark. Overdag waren, naast de buitenpodia, de binnenpodia ook erg in trek voor wat verkoeling. In de zwoele zomeravonduren trokken de buitenpodia veel toeschouwers. De bezoekers maakten kennis met een selectie uit het nieuwe landelijke culturele seizoen met muziek, dans, literatuur, toneel, cabaret, tentoonstellingen, lezingen en een uitgebreide informatiemarkt. Er waren zo’n 300 optredens van 2.000 artiesten. 


Programma

Het weekend begon vrijdag met een wervelende openingsshow met onder meer een voorproefje van de musical Lazarus, gelegenheidsduo Trijntje Oosterhuis en Vjeze Fur en een swingend optreden van Zuco103. Het openingsprogramma werd gepresenteerd door Eric Corton en was live op televisie te volgen. 
In het BankGiro Loterij Museum Village waren de grote musea vertegenwoordigd zoals het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, het Mauritshuis, Naturalis, Museum Voorlinden, NEMO Science Museum en De Fundatie. De binnenpodia met cabaret zoals van Alex Klaasen in het DeLaMar Theater en de klassieke concerten in het Koninklijk Concertgebouw werden vooral overdag goed bezocht.
Via het informatiepunt en de website vonden de bezoekers hun weg door het enorme culturele aanbod. De Uitmarkt wordt vanavond afgesloten met de inmiddels traditionele Musical Sing-a-Long gepresenteerd door Frits Sissing en Romy Monteiro, met optredens van onder andere de cast van Annie, Kinky Boots, Soldaat van Oranje en Everybody’s talking about Jamie.

Uitmarkt op televisie en website

De Uitmarkt was te volgen via de verschillende uitzendingen verzorgd door de NTR, AVRO/TROS en AT5/NH Media en via verschillende online kanalen. De tv-programmering van de lokale en nationale zenders werd op vrijdag- en zaterdagavond in totaal door ruim 700.000 mensen bekeken. De Musical Sing-a-Long wordt doorgaans door ruim 1 miljoen mensen bekeken. Het online programma werd door zo’n 150.000 mensen geraadpleegd. De Uitmarkt was ook te volgen via #uitmarkt, op Instagram, Youtube, Facebook en Twitter.

Locatie

De Uitmarkt vond dit jaar plaats op en rond het Museumplein, Leidseplein en het Vondelpark. Waar de Uitmarkt volgend jaar plaatsvindt is nog niet bekend. Daarover gaan de verschillende partijen de komende maanden in gesprek.

FOTO: ©Bad Uterwijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.