Tweede Chassé podcast Dit zijn de makers met cabaretière Kirsten van Teijn

Tweede Chassé podcast Dit zijn de makers met cabaretière Kirsten van Teijn

In de tweede aflevering van de podcast Dit zijn de makers gaat de Bredase choreografe Annemijn Rijk in gesprek met cabaretière Kirsten van Teijn over haar leven, haar werk en over liefde.

Van Teijn vertelt onder andere hoe zij ervaringen uit haar persoonlijke leven, waarin zij een relatie heeft met een man én een vrouw, omzet in creativiteit en dit gebruikt om haar voorstellingen te maken. Dit ontvouwt zicht tot een gesprek over het openbreken van hokjes, het oprekken van genres en het afrekenen met oude denkpatronen.

“Met mijn voorstellingen wil ik bereiken dat iedereen aan het eind voelt ‘fuck die hokjes’. Dat mensen naar buiten lopen en dat er iets is opgerekt in die hersenpan en dat er een gesprek mogelijk is.” – Kirsten van Teijn

Kirsten van Teijn

Cabaretière, zangeres en actrice Kirsten van Teijn (1989) studeerde af aan de Koningstheateracademie in ’s-Hertogenbosch. Ze won diverse prijzen zoals de Jury- en Publieksprijs op het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival, de Jury-, Publieks- én Persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival en in 2016 het Stijgend Applaus Stipendium van de VSCD-cabaretjury. Vanaf najaar 2020 gaat Kirsten op pad met haar cabaretvoorstelling (S)EXPERIMENT, waarin ze op hilarische wijze verslag doet van haar leven met haar vriend én vriendin, aangevuld met prachtige liedjes over identiteit, seksualiteit en gender.

Dit zijn de makers

Dit zijn de makers is dé podcast van het Chassé Theater. Gewapend met een pot vol vragen en dillema’s vraagt theatermaker Annemijn Rijk andere jonge theater- en filmmakers over hun werk, inspiratie en natuurlijk over henzelf. Ondertussen kom je ook steeds meer te weten over Annemijn.

Annemijn Rijk

Annemijn Rijk (1993), geboren en opgegroeid in Breda, is sinds januari 2021 voor een periode van twee jaar verbonden aan het Chassé Theater als Chassé Cultuurfonds Talent. Met steun van het Chassé Cultuurfonds krijgt zij de mogelijkheid zichzelf verder te ontwikkelen als veelzijdig dansmaker en haar platform en kunstproject Body of Art uit te bouwen.

De podcast is onder andere te beluisteren via chasse.nl/ditzijndemakers en via, Spotify, Sprincast en Google Podcasts.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.