TWEE WERELDPREMIÈRES TIJDENS DELFT CHAMBER MUSIC FESTIVAL 2017

TWEE WERELDPREMIÈRES TIJDENS DELFT CHAMBER MUSIC FESTIVAL 2017

Tijdens het komende Delft Chamber Music Festival gaan twee stukken in wereldpremière van Marijn Simons en Sebastian Fagerlund. Simons presenteert Chamber Concerto, opus 83, 2017 op zondag 30 juli tijdens het concert “Ieder zijn verhaal”. Octet- Autumn Equinox van Fagerlund gaat zondag 6 augustus in première tijdens het slotconcert “Eerlijk duurt het langst”. Het Delft Chamber Music Festival staat onder artistieke leiding van Liza Ferschtman en vindt plaats van 27 juli tot en met 6 augustus 2017.

 

Componist Marijn Simons (Nederland)

Marijn Simons (1982) componeerde zijn compositie Chamber concerto, opus 83, 2017 voor viool, harp, piano en slagwerk. Het stuk wordt tijdens het Delft Chamber Music Festival in première gebracht door Liza Ferschtman (viool), Nabila Chajai (harp), Ole Christian Haagenrud (piano) en Colin Currie (slagwerk). Het concert “Ieder zijn verhaal” vindt plaats op zondag 30 juli om 20.15 uur in de Van der Mandelezaal in Museum Prinsenhof Delft.

 

Componist Sebastian Fagerlund (Finland)

De compositie Autumn Equinox van Sebastian Fagerlund (1972) wordt deze zomer voor het eerst uitgevoerd door Liza Ferschtman (viool), Joe Puglia (viool), Lilli Maijala (altviool), István Várdai (cello), Niek de Groot (contrabass), Bram van Sambeek (fagot), Christoffer Sundqvist (klarinet) en Benoît de Barsony (hoorn). Fagerlund schreef het werk speciaal voor dit festival, met de musici die het gaan uitvoeren in gedachten. “Toen Liza me vroeg om een octet te componeren, overweldigde de gedachte me bijna, om voor de traditionele ‘Schubert Octet’-instrumentatie te schrijven”, aldus Fagerlund. “Ik ben ontzettend geïnspireerd geraakt door het geweldige vakmanschap en de muzikaliteit van Liza en haar collega’s, en dat gaf me de impuls om dit intensieve en soms bijna explosieve kamermuziekwerk te componeren.” Het stuk gaat zondag 6 augustus om 20.15 uur tijdens het slotconcert van het festival in première.

 

Thema Delft Chamber Music Festival 2017: Echt Waar?

Van 27 juli tot en met 6 augustus 2017 wordt de historische binnenstad van Delft voor de 21ste keer opgeluisterd door het Delft Chamber Music Festival. Het thema van deze editie is Echt Waar? Artistiek leider en violiste Liza Ferschtman nodigt de absolute wereldtop van de klassieke muziek uit om samen met haar op zoek te gaan naar de waarheid in de muziek. Een onmogelijke opgave natuurlijk, maar toch? Wordt de perceptie van de luisteraar gestuurd door het verhaal in of achter de muziek? Kan muziek mensen aanzetten tot daden? Componisten zijn verbannen vanwege hun muziek. Liza Ferschtman: “Ik ga de uitdaging aan om de luisteraar zijn eigen waarheid in muziek te laten vinden tijdens ons festival.” Zij zal dit doen dan de hand van hoogtepunten uit de kamermuziek, dans en literatuur.

 

Programma en kaartverkoop

www.delftmusicfestival.nl.

FOTO: Ronald-Knapp

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.