TWEE LIVESTREAMS EN PERSCONFERENTIE VOOR PEUTERS DOOR MAAS THEATER EN DANS

TWEE LIVESTREAMS EN PERSCONFERENTIE VOOR PEUTERS DOOR MAAS THEATER EN DANS

Het weekend van vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 januari 2022 wordt een bijzonder theaterweekend ondanks de lockdown, want dan gaat Maas theater en dans twee bestaande voorstellingen én een unieke Peuterpersconferentie live uitzenden. De Grote Red Je Reet Show (6+) en Lampje (8-108 jr) zouden in de kerstvakantie meerdere keren spelen voor publiek, maar spelen in plaats daarvan op livestream. In de gratis Peuterpersconferentie (3+) maakt het publiek kennis met twee personages uit BullyBully, de voorstelling die vanwege de lockdown niet in première kan gaan.

LIVESTREAM: DE GROTE RED JE REET SHOW (6+)

Een reality gameshow, maar dan in 3D, live en recht voor je neus. Onder leiding van een doorgewinterde showmaster gaan vijf kandidaten de strijd met elkaar aan. Maar wat zijn de spelregels en waarom veranderen ze steeds? En wie redt er vandaag het beste zijn reet?

“Vermaak met een knipoog naar televisie” **** Kidsweek. “Soms oneerlijk, net als het echte leven.” *** NRC. “Sterk geacteerde en komische familievoorstelling” *** Trouw.

De Grote Red Je Reet Show (6+) wordt live uitgezonden op vrijdag 7 januari om 18:30.

Livestreamtickets beschikbaar voor €7,50 per scherm op maastd.nl/streams.

LIVESTREAM: PEUTERPERSCONFERENTIE (3+)

De wereld staat op z’n kop. Een verwarrend begin van het nieuwe jaar. Hoogste tijd voor een nieuwe persconferentie! Aan het woord zijn de twee wereldleiders uit BullyBully, de voorstelling die op 8 januari in première zou gaan. Alle ogen zijn gericht op onze twee BULLY’S, in de hoop dat zij onze peuterbevolking helderheid kunnen verschaffen. De Peuterpersconferentie is een zeer serieuze persconferentie voor zeer serieuze peuters, kleuters en ouders. Maar ook een ludieke actie, om op een vrolijke manier met de huidige lockdown om te gaan. Aan het eind is er gelegenheid voor de peuterpers om kritische vragen te stellen.

De Peuterpersconferentie (3+) is een korte uitzending op zaterdag 8 januari om 11:00. Livestreamtickets zijn gratis te boeken op maastd.nl/streams.

LIVESTREAM: LAMPJE (8-108)

Het zit niet mee voor Lampje: in maart 2020 kwam de tournee abrupt tot een einde door de eerste lockdown. Dit seizoen is de voorstelling wegens succes terug, maar ook nu valt een deel van de tournee in duigen. Voor alle kinderen die Lampje niet willen missen, speelt Maas deze kerstvakantie de hele voorstelling op livestream. Lampje is een woest, poëtisch en ontroerend avontuur, naar het boek van Annet Schaap. “Werkelijk alles is mooi aan deze Lampje” (Noord-Hollands Dagblad). “Lampje is zó levensecht dat het lijkt alsof ze uit het boek tevoorschijn is gesprongen” (Trouw). “Herkenning en verbazing in ode aan de verbeelding” (Scènes).

Lampje (8-108) wordt live uitgezonden op zondag 9 januari om 15:00.

Livestreamtickets beschikbaar voor €7,50 per scherm op maastd.nl/streams.

MAAS TV: 24/7 THEATER ON DEMAND
In 2020 en 2021, tijdens de eerste, tweede en derde lockdown, lanceerden we Maas TV. Op Maas TV kun je on demand online Maasvoorstellingen bekijken voor een klein bedrag. Inmiddels zijn we de tel kwijt op gebied van lockdowns, maar is Maas TV terug van weggeweest, ook op onze nieuwe website. Met een nieuwe look, maar met hetzelfde idee. Bekijk Eitje (3+), Gezocht: Konijn (3+), Drie (4+) of Alleen op de wereld (8+) vanuit je woonkamer, slaapkamer of waar je maar wilt. www.maastd.nl/tv


RENÉ GEERLINGS
René Geerlings is sinds 1 januari 2021 artistiek directeur van Maas theater en dans. Geerlings is in 1999 afgestudeerd aan de Theaterschool Amsterdam, mimeopleiding, en is sindsdien werkzaam als acteur, docent, regisseur en artistiek directeur. Van 2013 tot 2021 was René artistiek directeur van BonteHond. Daar regisseerde hij 15 voorstellingen, onder andere Aaipet (Zilveren Krekel 2015), Know Me, Pak’m, Klucht en Vadertje & Moedertje. In 2020 maakte hij zijn eerste grotezaalvoorstelling Juffenballet, een coproductie van Maas en BonteHond. Geerlings staat bekend om opmerkelijke en toegankelijke jeugdtheatervoorstellingen. In theaterseizoen 2021 / 2022 maakt René bij Maas de voorstellingen BullyBully (3+) en De Grote Red Je Reet Show (6+).

MAAS THEATER EN DANS

Maas maakt volwassen voorstellingen voor iedereen die jong is of zich zo voelt. Fysiek, nieuwsgierig, dwars en onstuimig. Wij mixen theater, dans, mime, beeldende kunst en nog veel meer tot smakelijk verrassende live ervaringen. Ons huis, het Maaspodium, staat stevig geworteld in Rotterdam.

FOTO:©Phile Deprez

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.