Twaalf dansers, met één gezamenlijke passie

Recensie: Mieke van der Raay

Afgelopen woensdag avond was in het Korzo theater de première van Welcome to (y)our life. Onder toeziend oog van familie, vrienden en belangstellenden, wisten de dansers iedereen te imponeren met hun kwalitatief hoogstaande dans voorstelling.

Elke maandag komen amateurs en dansprofessionals bij elkaar, voor de Monday Movement Class in het Korzo theater in Den Haag. Door de verschillen in dans kwaliteiten, ontstaat er een unieke dans, iedere danser inspireert weer de andere danser, tot nog een hogere dimensie. De eerste voorstelling was in 2016, het enthousiasme voor deze voorstelling was zo overweldigend, dat er uiteraard een vervolgeditie moest komen.

Dit jaar werd er gekozen voor de Franse choreograaf Antonin Comestaz, die niet echt een makkelijke taak had: 12 verschillende dansers een performance neer te laten zetten, waar je trots op kunt zijn – hij is daar met vlag en wimpel in geslaagd.
In Welcome to (y)our life gaan de deelnemers op ontdekkingstocht naar de danser die in een ieder huist. Of we het nu realiseren of niet, we maken iedere dag onze eigen choreografie,kijk maar naar hoe we onze kleding aantrekken, iedereen doet dit weer op zijn/haar eigen manier, onbewust creëren we onze eigen dans in het leven. Antonin heeft zijn inspiratie gehaald uit de poëtische verhalen uit het leven, die dan weer verwerkt zijn in een unieke dans.

Het verschil tussen de echte amateurs en de gevorderde dansers, zie je in het begin heel even, maar hoe meer de dans vordert hoe meer dit wegvalt, dit puur door het enthousiasme dat ze uitstralen en de onuitputtende inzet die ze geven. Iedereen trekt de ander mee in de passie van de dans. Dit is de verdienste van de choreograaf Antonin, die wist wat iedere danser in zich had en dit zonder enige terughoudendheid naar boven wist te laten komen. Alles vloeide vlekkeloos in elkaar over, was soms sensueel, zoals de dans van Stefano en Pia, die een passionele dans wisten neer te zetten, zonder elkaar aan te raken. Maar soms ook weer grappig, maar vooral ontzettend goed gebracht door iedere danser.

choreografie Antonin Comestaz | dansers Henriëtte Bernal (initiator, coördinator), Vincent Boers, Maggie Chau, Ksenya Kulchytska, Kleopatra Papapanagiotou, Sanne Pluimers, Ana Portela, Pia Rener, Elisavet Tompolidou, Kwok Wan, Katherine Xiang, Stefano Zucchini | repetitor Barbara D’Agostino | muziek Antonin Comestaz, Leonardo Marletta, Nils Frahm, Interface Type Seven, Huges le Bars | lichtontwerp Bas Vissers | Met speciale dank aan Maggie Chau, Berta Cussó, Leonie Gerrits, Hasan Gök, Sanne Pluimers, Stacz Wilhelm

Welcome to(y)our life is een Korzo productie en wordt mogelijk gemaakt door de Cultuurschakel.

Voor meer informatie: www.korzo.nl

FOTO: Rob Hogeslag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.