Trinity na succesvolle internationale zomer terug in Nederlandse theaters

Trinity na succesvolle internationale zomer terug in Nederlandse theaters

‘Internationaal’ is het thema van deze zomer voor de Worldbeat band Trinity. Elbert, Niek, Johan en Bert zijn net terug van een reis door Frankrijk, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk, waar zij hebben opgetreden. In augustus reizen de mannen nog af naar de USA, waar zij inspiratie zullen opdoen voor hun nieuwe album en natuurlijk ook een aantal shows zullen geven. Na een zomer vol internationale optredens, start de band in oktober met de reprise van de Mundo theatertour van 2014, onder de noemer Trinity Theatertour. Wegens het grote succes van hun eerste theatertournee, geeft de band nog eens 21 optredens in Nederland en breiden ze uit naar Duitsland met 6 optredens. Als extraatje lichten de mannen met deze reprise speciaal een tipje van de sluier op van het komende album. Ook deze keer zal Trinity het podium delen met zangeres, danseres en inmiddels goede vriendin van de band, Neema Ntalel (Daughters Of Africa, Out Of Africa). Trinity is van 20 oktober t/m 28 november 2015 te zien in de Nederlandse theaters.
De viermansformatie Trinity bestaat uit de broers Elbert, Niek en Johan Smelt en hun vriend Bert Bos. In 2004 ontdekte de band een winnende formule. Ze creëerden hun eigen sound door Latijns-Amerikaanse en Ierse invloeden met allerhande wereldmuziek te combineren. Popmuziek met wereld-invloeden: Worldbeat. Trinity’s muziek is levendig, emotievol en feestelijk. Een genot voor het oor en de dansvoeten. De band karakteriseert zich tevens door verschillende talen te combineren, zoals Spaans en Engels, maar ook Zulu en Frans. In 2007 bracht de band hun eerste plaat uit en anno 2015 hebben zij maar liefst zes albums op hun naam staan. Na het overweldigende succes van het laatste album Mundo, geproduceerd door Gordon Groothedde, besloten de heren samen met Neema Ntalel voor de eerste keer het theater in te gaan. Aan 13 shows had de band echter simpelweg niet genoeg en daarom gaan de heren en Neema dit najaar in reprise. De Trinity Theatertour wordt geregisseerd door Leoni Jansen. De band kan bijna niet wachten om voor een tweede maal het theater in te duiken. Leadzanger Elbert Smelt: “In 2014 maakten we ons debuut in de theaterwereld. Dat is voor ons toch een beetje een oefenrondje geweest. We moesten het theater én het theaterpubliek nog leren kennen. Optreden in een theaterzaal is wel even wat anders dan op een festival. Het was een geweldige ervaring om levensecht en tot in de finesse muziektheater te maken voor een breed publiek. Te gek dat we wegens succes mogen verlengen. We kijken nu al uit naar dit najaar! Deze keer voelt het alsof we voor het ‘echie’ gaan.. “
Ook dit seizoen brengt Trinity songs van het album Mundo, zoals May You Have, Paraïso en oudere Trinity-hits als Fiesta Celestial ten gehore. Daarnaast komt er nieuw repertoire van het komende album voorbij. Trinity verwacht hun zevende album in de lente van 2016 te releasen, maar geeft hun publiek met de nieuwe shows alvast een exclusief voorproefje. Meer informatie over Trinity en hun theatertournee is te vinden op www.bandtrinity.com.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.