Topontwerper Thierry Mugler ontwerpt voor nieuwe theatershow Nederlandse Sven Ratzke

Topontwerper Thierry Mugler ontwerpt voor nieuwe theatershow Nederlandse Sven Ratzke

De Franse topontwerper Thierry Mugler gaat de kleding ontwerpen voor de nieuwe show HOMME FATALE van de Nederlandse theatersensatie Sven Ratzke. Mugler is sinds de jaren tachtig niet meer weg te denken uit de internationale modewereld. Hij staat bekend om zijn supervrouwelijke en krachtige outfits met enorme schoudervullingen en wespentailles. Inspiratiebronnen als robots, amazones, exotische beesten, vampieren, stripboeken en het digitale tijdperk zijn duidelijk terug te zien in de sexy ontwerpen. Zijn kleding ademt een theatrale sfeer uit en hij ontwierp onder meer voor Cirque du Soleil, Beyoncé, Lady Gaga, George Michael en David Bowie. Doutzen Kroes was vorig jaar het gezicht van zijn sping/summer campagne. Naast de kledingcollecties zijn de parfum- en schoenlijn van de veelzijdige ontwerper zeer succesvol.

In Ratzke’s HOMME FATALE staat de fatale en raadselachtige man centraal: de rebel, het buitenbeentje, oplichter, duivel en hartendief. Ratzke is vereerd dat Mugler zijn theaterkostuums wil ontwerpen. “Thierry Mugler behoort tot de internationale top en zijn stijl past perfect bij mij en mijn show. Van zijn tijd in de balletwereld heeft Mugler geleerd dat je enorm veel kunt bereiken met goede aankleding en dat ieder detail belangrijk is. Elk ontwerp is dan ook gegarandeerd een spektakel. Ik kan niet wachten om zijn kleding aan mijn publiek te tonen,” aldus Sven Ratzke.

HOMME FATALE is vanaf september te zien in de Nederlandse theaters. Onder meer Rufus Wainwright, Lisa Hannigan, Dez Mona en Fay Lovsky schreven nieuwe nummers voor de voorstelling die naast Nederland ook te zien is in Berlijn, Edinburgh, Wenen, New York en in Australië. Ratzke wordt begeleid door Christian Pabst (piano), Haye Jellema (drums) en Florian Friedrich (bas). De regie van HOMME FATALE is in handen van Dirk Groeneveld.

Ratzke heeft wereldwijd een grote schare fans en recensenten overtuigd met zijn spannende shows vol absurde verhalen en steengoede muziek. Hij speelt al jaren voor uitverkochte zalen over de hele wereld. De komende maanden speelt hij zijn veelgeprezen David Bowie-programma STARMAN ook in Australië en Nieuw-Zeeland. Vanaf dit najaar is hij met een eigen TV show te zien op de nationale Duitse televisie.

www.sven-ratzke.com

Foto: Erwin Olaf

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.