TOPA! De nieuwste theatrale beleving van Curaçaose cultuurmaker Remses Rafaela ‘TOPA’

TOPA! De nieuwste theatrale beleving van Curaçaose cultuurmaker Remses Rafaela ‘TOPA’

Remses Rafaela  (Stichting Passion&Skillz) nodigt percussionist Vernon Chatlein en dansers  Pom Arnold, Sarada Sarita Keilman en Dalton Jansen in een drieluik van muzikale dans dialogen uit hem te ontmoeten om verdieping van danstaal en identiteit op te zoeken door meer te leren over elkaars roots en culturele kern. Remses zet zijn Afro-Caribische roots en erfgoed in als middel tot verbinding en inspiratie vanuit de overtuiging dat dit is wat de wereld nu meer dan ooit nodig heeft. TOPA (ontmoeten in het Papiamentu) is een reeks van drie muzikale dans ontmoetingen waar elkaar inspireren en uitwisselen  via cultuur, dialoog, dans en muziek centraal staat.

De Afro-Caribische cultuur kent bijzondere traditionele dans- en muziekstijlen, die een belangrijk onderdeel uitmaken van het culturele erfgoed. Rafaela wordt hier als danser, artiest en theatermaker door gekenmerkt.
TOPA gaat over elkaar leren kennen, het opzoeken van overeenkomsten en het vieren van verschillen.

Mijn taal is er een waarin de veelzijdigheid van mijn roots, cultuur en mijn verschillende achtergronden in een unieke samensmelting tot uiting komen. Mijn culturele erfgoed is mijn kern en die is leidend in al mijn werk. Zo ook in TOPA.” –  Remses

Remses creëert en produceert vanuit zijn Afro-Caribische roots multidisciplinaire voorstellingen, muziek en films. Mensen kennen hem als’ Muisje Muis‘, presentator en danser. Remes organiseerde in 2018 , samen met Rajiv Bhagwanbali, de eerste editie van Jungle Boogie georganiseerd. Een lopende danstheatervoorstelling als onderdeel van het Rotterdamse Zomercarnaval. Hij was lid van de Rotterdamse breakdance crew Groove Kings (bekend van Hollands Got Talent en de Dino Show) en te zien in voorstellingen van o.a. Alida Dors, Isabelle Beernaerts en ISH Dance Collective. Als theatermaker heeft hij zich afgelopen jaren mogen ontwikkelen onder de vleugels van MAAS theater en dans met als meest recente resultaat de kindervoorstelling ‘Wijzer’ en het onderzoek ‘Mi Mama’. Vanuit zijn eigen stichting Passion&Skillz produceert hij nu ‘TOPA’.

TOPA’ is te zien⬇️
Data: 7, 14 en 21 augustus
Tijd: 20:00 – 21:00
Locatie: Het Klooster in Afrikaanderwijk, Rotterdam


TOPA kan worden bijgewoond via de livestream of LIVE in het Klooster. TOPA is powered by stichting Droom en Daad en wordt mogelijk gemaakt door Stichting Humanitas.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.