Tooske Ragas en Jamai schrijven sinterklaasboek

Tooske Ragas en Jamai schrijven sinterklaasboek

Tooske Ragas en Jamai zijn de eerste twee schrijvers van de negentiende editie van de nationale sinterklaasboeken. Voor zowel Tooske als Jamai is het hun kinderboekendebuut. De sinterklaasboekenreeks verschijnt dit jaar, zoals gebruikelijk in opdracht van Unilever, bij de supermarkten PLUS, Deen, Hoogvliet, Jan Linders & Poiesz. De derde schrijver wordt in een later stadium bekendgemaakt. 

Presentatrice Tooske Ragas, moeder van vier kinderen en groot fan van Sinterklaas is enorm enthousiast over haar deelname. “Ik vind het geweldig dat ik op deze manier een creatieve bijdrage mag leveren aan dit bijzondere en unieke kinderfeest.”

Zanger en presentator Jamai is blij met deze kans om zijn debuut te maken als kinderboekenschrijver. “Ik heb nog nooit eerder een boek geschreven en ik vind het erg leuk om te ontdekken of dat iets is wat bij mij past. En hoe leuk is het dat je dan kan beginnen met het schrijven van een kinderboek over een van de leukste feestdagen van het jaar, Sinterklaas!”

Koen in mijn schoen

Het sinterklaasboek van Tooske Ragas heeft als titel Koen in mijn schoen. De hoofdpersoon in dit verhaal is Madelief. Madelief ziet haar beste-alles-vriendje Koen met een verhuiswagen de straat uitrijden. Vanaf dat moment gelooft Madelief nergens meer in. Niet in kabouters, niet in de tandenfee en ook niet in marsmannetjes. Maar wél in de woorden van Sinterklaas, die haar op een idee brengen dat het begin is van een misschien wel iets te spannend avontuur. Het boek is geïllustreerd door de Nederlandse illustrator en vormgever Linda van den Berg. Ze heeft een grote passie voor creatie, in welke vorm dan ook. Ze daagt zichzelf graag uit om verder te gaan dan het voor de hand liggende idee. Haar vrolijke karakter zie je weerspiegeld in haar tekeningen.  

Sint is zijn ring kwijt!

Het sinterklaasboek van Jamai gaat over een ring met magische krachten. Doura en Thomas vinden in de sneeuw de ring van Sinterklaas. Die ring blijkt magische krachten te hebben. Maar kan Sint wel zonder die ring? Wat hebben voetballen, apenknuffels en Ozosnel met die ring te maken? En wat verandert er dankzij de ring allemaal in het leven van de eenzame Dennis? De tekeningen in het boek zijn gemaakt door Laura Re. Re is woonachtig en werkzaam in Rome. Zij begon als ontwerper van karakters voor de Italiaans Animunidi Studio’s. Nu illustreert zij vol enthousiasme kinderboek. Met Sint is zijn ring kwijt! debuteert zij met haar eerste Nederlandse prentenboek. 

De sinterklaasboeken zijn vanaf 15 november gratis te verkrijgen bij aankoop van aanbiedingen van Unilever bij de supermarktfilialen van deze Superuniewinkelformules: PLUS, Deen, Hoogvliet, Poiesz en Jan Linders. Kijk voor meer informatie op: www.sinterklaasprentenboeken.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.