Toneelstuk Fatal Attraction nu ook in Nederland

Toneelstuk Fatal Attraction nu ook in Nederland

Matteo van der Grijn en Loes Haverkort hoofdrollen in bloedstollend verhaal

DommelGraaf & Cornelissen Entertainment maakt vandaag met trots bekend dat zij de exclusieve rechten hebben verkregen van het toneelstuk Fatal Attraction, dat eerder dit jaar zijn wereldpremière op West End in Londen beleefde. Vanaf oktober 2015 zal deze psychologische thriller in Nederland te zien zijn.

Het toneelstuk is gebaseerd op de wereldberoemde film uit 1987 met daarin Michael Douglas en Glenn Close. Nog altijd wordt de film, die zes Oscarnominaties kreeg, gezien als een klassieker. Het is het verhaal van hoe obsessie en wraak in een gruwelijke nachtmerrie kunnen eindigen. De succesvolle advocaat Dan Gallagher denkt dat zijn one-night-stand met de mooie Alex Forrest zonder gevolgen blijft. Maar Alex is een vrouw die niet genegeerd wenst te worden. Ze achtervolgt Dan en zijn gezin en dat leidt tot verschrikkelijke consequenties. Zelfs het konijn is niet veilig.

Ruim vijfentwintig jaar na de filmpremière spreekt dit verhaal nog steeds tot de verbeelding. Een toneelstuk kon daarom ook niet uitblijven en James Dearden bewerkte zijn filmscenario tot een toneelversie. In maart van dit jaar ging Fatal Attraction, met onder anderen Kristin Davis, in première op West End in Londen.

‘We verheugen ons erop om Fatal Attraction in de theaters te brengen,’ zegt artistiek leider Hans Cornelissen. ‘Een intrigerend stuk over lust, obsessie, wraak, maar ook vergeving en trouw. Als producent zijn we ook ontzettend blij met onze hoofdrolspelers Matteo van der Grijn en Loes Haverkort, die eerder samen schitterden in Soldaat van Oranje de Musical in de rollen van Eric

Hazelhoff Roelfzema en Charlotte.’

De regie is in handen van Paula Bangels, die in Nederland ook Virginia Woolf en Agnes van God regisseerde en in België haar eigen gezelschap De Spelerij leidt. Louis van Beek tekent voor de vertaling/bewerking.

Fatal Attraction is vanaf najaar 2015 in de Nederlandse theaters te zien.

DommelGraaf & Cornelissen Entertainment brengt in hetzelfde seizoen o.a. ook de nieuwe muziektheaterproductie ‘Het meisje met het rode haar’ over verzetsstrijdster Hannie Schaft.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.