Toneelgroep Oostpool trapt het nieuwe theaterseizoen af met succesvol Demonen en een nieuwe Allemaal Mensen
Toneelgroep Oostpool gelooft in theater als middel voor onvoorziene ontmoetingen met mensen, tijden en denkbeelden. Geheel in die lijn presenteert het toneelgezelschap de nieuwe producties voor het theaterseizoen 19-20. Toneelgroep Oostpool start in september met de herneming van Demonen van Lars Norén. De theaterhit uit 2016, met o.a. Rick Paul van Mulligen en Daan Schuurmans, is slechts een maand te zien in de Nederlandse theaters. Vrijwel tegelijkertijd komt regisseur Marcus Azzini met het nieuwste deel uit zijn succesvolle reeks; Allemaal Mensen | UMUNTU. Azzini verrast vervolgens door samen met Nazmiye Oral (Adelheid+Zina) het persoonlijke God is een Moeder te maken én te spelen. Daarnaast regisseert hij eind 2019 voor ICK Amsterdam All Over – Acts of Love; een dansvoorstelling over de liefde. In februari 2020 maakt Sarah Moeremans met De Rattenvanger haar laatste deel uit de serie What’s in a Fairytale?!.
De voorstellingen van Toneelgroep Oostpool gaan deze maand in de verkoop bij de theaters in de speelsteden. De volledige speellijst is te vinden op www.toneelgroepoostpool.nl.

Demonen – theaterhit uit 2016 met o.a. Daan Schuurmans en Rick Paul van Mulligen (reprise)
Marcus Azzini regisseerde in 2016 het gewaagde en moderne huiskamerdrama Demonen van Lars Norén. Vier topacteurs spelen twee koppels die spontaan bij elkaar op de borrel komen, maar dit mondt uit in een chaotische avond waarin onderdrukte angsten, fantasieën en frustraties de kop op steken. Demonen gaat over de poging een leven lang samen te blijven. De voorstelling werd in 2016 ongelooflijk goed ontvangen met prachtige recensies en bijbehorende sterren. Des te meer reden voor Oostpool om het stuk in het nieuwe theaterseizoen kort te hernemen.

Demonen is vanaf 19 september slechts 1 maand te zien.

Allemaal Mensen | UMUNTU
Het afgelopen seizoen regisseerde Marcus Azzini Allemaal Mensen #1 t/m #6, wat resulteerde in de grote zaalproductie en publiekshit Allemaal Mensen. In Azzini’s maakproces vormden de persoonlijke en kwetsbare verhalen van jonge mensen de basis voor een brutale, geestige en ontroerende voorstelling over identiteit, diversiteit en inclusiviteit. Halverwege 2018 maakte Marcus Azzini op dezelfde wijze met de derdejaars klas van de ArtEZ Toneelschool Umuntu Ngumuntu Ngabantu (ik ben omdat wij zijn). Een voorstelling over de moed om jezelf te kunnen zijn, zonder de ander te kwetsen. De klas van 2019 neemt deze zomer hun diploma in ontvangst en tourt meteen daarna met Allemaal Mensen | UMUNTU door Nederland om hun goudeerlijke en soms confronterende verhaal te vertellen.

Allemaal Mensen | UMUNTU is van 26 september t/m 7 december te zien in heel Nederland.

Coproducties met ICK Amsterdam en Adelheid+Zina
Toneelgroep Oostpool gaat het komende seizoen twee bijzondere samenwerkingen aan. Marcus Azzini regisseert voor ICK Amsterdam All Over – Acts of Love. Choreografieën van choreografen Emio Greco en Pieter C. Scholten, vijf liefdesduetten van Hannah van Wieringen, zes dansers en twee acteurs komen samen in één dansvoorstelling over de totale overgave van de liefde.

Marcus Azzini maakt én speelt, samen met Nazmiye Oral, komend theaterseizoen het uiterst persoonlijke God is een Moeder. Vertrekkende vanuit de vraag wanneer religie sterker is dan moederliefde, gaan ze – door verhalen op te halen in heel Nederland – op zoek naar de complexe verhouding tussen moeders, homo-zonen en religie. De eindregie is in handen van Adelheid Roosen. God is een Moeder is een coproductie met Adelheid+Zina.

All Over – Acts of Love is van 19 oktober t/m 13 december te zien in heel Nederland.
God is een Moeder gaat op 11 januari in première in Huis Oostpool en tourt t/m 20 maart langs de theaters.

Sarah Moeremans maakt met De Rattenvanger een kritische voorstelling over opvoeding
In het drieluik What’s in a fairytale?! worden klassieke sprookjes met hedendaagse ogen bekeken. Na Robin Hood (2018) en Bambi (2019) is het nu tijd voor De Rattenvanger: een humoristische, kritische en muzikale voorstelling over de opvoeding van (andermans) kinderen. Want wie weet er wat goed is voor onze kinderen? Sylvia Poorta kruipt in de rol van De Rattenvanger.

De Rattenvanger speelt van 1 februari t/m 25 maart in Nederland en België.

Kijk voor meer details & de volledige speellijst op www.toneelgroepoostpool.nl 

FOTO:© Krista van der Niet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.