Toneelgroep Oostpool haalt deze zomer Small Town Boy naar Nederland

Toneelgroep Oostpool haalt deze zomer Small Town Boy naar Nederland

Onderdeel van zomerprogrammering van Internationaal Theater Amsterdam 

Deze zomer – van 23 juli t/m 3 augustus – is de voorstelling Small Town Boy voor het eerst in Nederland gezien, exclusief in Internationaal Theater Amsterdam (ITA). Het stuk, waarin de emancipatie van de LHBTI-community centraal staat, werd geschreven door de Duitse schrijver en theatermaker Falk Richter. Marcus Azzini, regisseur van succesvolle producties als Angels in America (2016), Allemaal Mensen (2018) en People, Places & Things (2019), neemt de regie voor zijn rekening. Small Town Boy is een co-productie van Toneelgroep Oostpool en ITA en is onderdeel van de nieuwe zomerprogrammering van laatstgenoemde.   

Small Town Boy, verwijzend naar Bronski’s Beat’s bekendste hit uit 1984, vertelt het verhaal van een jongen van het platteland die zich niet herkent in de opgelegde wereld waarin hij opgroeit. Op de vlucht voor repressie en het gebrek aan erkenning, vertrekt hij naar de grote stad. Berlijn, Londen, Amsterdam: Europese vrijgevochten metropolen waar de mens zichzelf herontdekt, ruimte vindt om te experimenteren en waar identiteit wordt bevochten. Het is volop genieten in deze nieuwe, grotere wereld. Maar een leven vol persoonlijke, politieke en seksuele vrijheid blijkt ook complex. Kun je wel een ander mens worden? 

DEZE ZOMER EXCLUSIEF IN AMSTERDAM TE ZIEN  
De gerenommeerde Duitse schrijver en regisseur Falk Richter sprak met jonge mensen die hun benauwend thuis achter zich lieten om zichzelf en hun seksualiteit te vinden in de grote stad. Zijn voorstelling Small Town Boy ging in 2014 in Berlijn in première. In het kader van de zomerprogrammering van ITA, die samenvalt met Pride Amsterdam, brengt regisseur Marcus Azzini deze zomer Small Town Boy naar Nederland. De voorstelling is van 23 juli t/m 3 augustus exclusief te zien in Internationaal Theater Amsterdam. Tegelijkertijd is de musical Fun Home van OpusOne te zien: een indringende autobiografie over de perfecte familie, homoseksuele identiteit en het fatale noodlot.  

HOOFDROL VOOR RICK PAUL VAN MULLIGEN 
De hoofdrol in Small Town Boy is weggelegd voor Rick Paul van Mulligen die de afgelopen jaren vaker in producties van Toneelgroep Oostpool te zien was. Het grote publiek leerde hem recent kennen als deelnemer aan Wie is de Mol?. Naast Rick Paul van Mulligen zijn Florian Myjer, Soumaya Ahouaoui, Ozan Aydogan en Leandro Ceder te zien. De scenografie is in handen van Studio Dennis Vanderbroeck die ook tekende voor het decor van Azzini’s People, Places & Things dat met sterren en lovende woorden werd ontvangen en avond aan avond uitverkocht was.  

ACTIVISME IN DE VORM VAN EEN OMHELZING 
Op de barricade staan betekent voor Marcus Azzini theater maken. Hij kiest voor activisme in de vorm van een omhelzing, door persoonlijke verhalen te vertellen die leiden tot nieuwe blikken en perspectieven. Voor zijn voorstelling Allemaal Mensen vroeg hij 14 jonge podiumkunstenaars hun persoonlijke verhalen te vertellen in een poging elkaar op te zoeken, elkaar te leren kennen en beter te begrijpen. Met Small Town Boy vervolgt Azzini zijn poging tot het vergroten van acceptatie van diversiteit. Gesitueerd in een Europese stad, waar migratie zowel kansen als confrontatie oplevert, stelt hij met dit stuk de emancipatie van de LHBTI- gemeenschap centraal. ‘Juist wanneer we denken de verhalen van anderen te kennen, moeten we deze verhalen blijven vertellen. We moeten voorbeelden blijven geven en voorbeelden blijven zijn’, aldus Azzini. 

Small Town Boy is van 23 juli t/m 3 augustus te zien in Internationaal Theater Amsterdam. In aanloop naar de voorstellingen in Amsterdam worden er twee try-outs gespeeld in Huis Oostpool in Arnhem op 14 en 15 juni. De voorstelling is Nederlands gesproken en wordt Engels boventiteld.

Meer info en kaartverkoop op www.toneelgroepoostpool.nl of www.ita.nl. 

FOTO:©Henri Verhoef

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.