Toeristen verrast door acrobaten Cirque Éloize

Toeristen verrast door acrobaten Cirque Éloize

Artiesten van Cirque Éloize haalden donderdagmiddag allerlei stunts uit op en rondom de I amsterdam letters op het Museumplein. Dit tot groot genoegen van voorbijgaande toeristen. De artiesten zijn alleen deze week nog te bewonderen in Carré met het spektakelcircus iD.  Cirque_Éloize_Museumplein_foto_Andy_Doornhein-2

Spektakelcircus met ‘n vleugje West Side Story

Bij de première van Cirque Éloize’s iD kopte de Montreal Gazette: “West Side Story gone Hip Hop Circus”. Bijna 6 jaar later is de show bezocht door ruim 1 miljoen mensen, in meer dan 23 landen. Carré haalt iD deze zomer naar Nederland en laat daarmee zien wat het streetwise zusje van die andere grote circusact uit Canada, aan de wereld van circus en spektakel heeft toe te voegen.

14 jonge topartiesten, vertegenwoordigers van een nieuwe generatie, laten gedurende 90 bloedstollende minuten een show zien die zijn weerga niet kent.

Het doet denken aan de eerste kennismaking met Cirque du Soleil of de Blue Man Group. Dezelfde extase en euforie, maar passend bij de tijdsgeest van nu. iD van Cirque Éloize is een razendknap uitgebalanceerde mix van topacrobatiek, urban dance en hightech video projecties. Een adrenaline rush met een vleugje West Side Story-achtige ‘boy meets girl’ straatromantiek. Adembenemend, beeldschoon en op sommige momenten gewoonweg poëtisch.

Voor de laatste kaarten kijk op Carre.nl

 

 

Fotos: Andy Doornhein

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.