Tjitske Reidinga en Mark Rietman voor het eerst samen op het toneel

Tjitske Reidinga en Mark Rietman voor het eerst samen op het toneel

Acteurs Tjitske Reidinga en Mark Rietman zijn volgend seizoen te zien in Dangerous Liaisons. Voor Reidinga(Single Camping, Gooische Vrouwen) en Rietman (The Nation, Riphagen) gaateen lang gekoesterde wens in vervulling: eindelijk staan zij samen op het toneel.De acteurs delen het toneel met Marisa van Eyle (In de ban van Broadway, Zwartboek), Sander Plukaard (Amadeus, LOIS), Hanna van Vliet (De Tweeling, ANNE+) en Judith Noyons (Don Carlos, Mocro Maffia) in degloednieuwe productie Dangerous Liaisonsnaar de Franse brievenroman Les Liaisons Dangereuses. In de bewerking van Marcel Otten en regie van Nina Spijkers (Het temmen van de feeks,Minis Plus) is het verhaal over liefde, verleiding en macht in een actuele, rauwe en geestige productie vanaf januari 2020 in de Nederlandse theaters te zien.

Het verhaal van Dangerous Liaisons draait om Vicomte de Valmont (Mark Rietman) en Marquise de Merteuil (Tjitske Reidinga); twee ex-geliefden die besluiten samen een spel van verleiding en manipulatie op te zetten. Een spel dat zich ontvouwt als een ware liefdesstrijd waarin iedereen elkaar bespeelt en niemand gespaard blijft.In de toneelbewerking van Marcel Otten,in de regie van Nina Spijkers en met speciale muziek als kloppend hart krijgt het verhaal een actuele lading en worden thema’s als machtsmisbruik en genderkwesties niet geschuwd.

Naar Christopher Hampton / Pierre Choderlos de Laclos / Heiner Müller|Bewerking Marcel Otten |Regie Nina Spijkers| Met Tjitske Reidinga, Mark Rietman, Hanna van Vliet, Sander Plukaard, Marisa van Eyle en Judith Noyons | Decorontwerp Katrin Bombe| Lichtontwerp Tim van ’t Hof | Kostuumontwerp Daphne de Winkel | Producent Bos Theaterproducties

De nieuwe productie is een eigentijdse, rauwe en geestige bewerking van de 18de-eeuwse brievenroman Les Liaisons Dangereuses. Een indrukwekkende roman die vele schrijvers en kunstenaars inspireerde. Het verhaal werd meermalen verfilmd, onder andere in 1988 met Glenn Close en John Malkovich in de hoofdrollen en in 1999 als Cruel Intentions met Sarah Michelle Gellar en Ryan Phillippe. Producent Inge Bos: “Dangerous Liaisons met deze geweldige acteurs en regisseur is iets om heel reikhalzend naar uit te kijken. Het is een klassieker maar ook nog steeds heel actueel. Ik heb veel zin om na Minis Plus weer met de getalenteerde en originele Nina Spijkers te gaan werken. Verwacht geen ‘saaie’ toneelavond maar een zinderende voorstelling waar de vonken van af zullen spatten.”

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.