Tina Turner komt naar Nederland

Tina Turner komt naar Nederland

Wereldster zal TINA – De Tina Turner Musical bezoeken

Vandaag zijn de repetities gestart voor TINA – De Tina Turner Musical. Tijdens deze eerste repetitiedag maakte Tina Turner door middel van een videoboodschap aan de cast bekend dat zij hoogstpersoonlijk naar Nederland komt om de musical in het Beatrix Theater Utrecht te bekijken. “We zijn ontzettend trots dat Tina Turner heeft aangegeven speciaal voor de voorstelling naar Nederland te komen. Voor iemand van 80 jaar is dat geen vanzelfsprekendheid, zeker omdat zo’n bezoek een behoorlijke onderneming is” vertelt Algemeen Directeur en Producent van Stage Entertainment Nederland Albert Verlinde, “tegelijkertijd vind ik het ook enorm spannend en hoop ik dat we met deze musical haar leven en prachtige carrière kunnen eren. Ik heb er alle vertrouwen in dat we dit met Nyassa Alberta in de hoofdrol en de getalenteerde cast en creatives kunnen waarmaken!”

TINA – De Tina Turner Musical is vanaf 1 februari 2020 te zien in het Beatrix Theater in Utrecht en is daarmee de opvolger van MAMMA MIA!. De rol van Tina wordt gespeeld door Nyassa Alberta. Naast haar zijn ook Juneoer Mers, Gaia Aikman, Marianne Kloeze, Terence van der Loo, Aisa de Winter en Jeannine la Rose te zien. Vanaf vandaag repeteren de cast en creatives met elkaar om vervolgens op 1 februari de eerste voorstelling voor publiek te spelen. Op 9 februari is de première.

Een productie van Stage Entertainment

TINA – De Tina Turner Musical is een eigen productie van Stage Entertainment, oorspronkelijk geproduceerd door Stage Entertainment in nauwe samenwerking met Tina Turner. De musical is door Tina Turner geautoriseerd als de enige musicalproductie over haar leven. De voorstelling beleefde zijn wereldpremière in april 2018 in het Aldwych Theatre in Londen. De show brak vervolgens alle box office records van het Aldwych Theatre en speelt nog steeds voor uitverkochte zalen op het West End. De musical is daarnaast ook te zien in Hamburg en ging afgelopen november in première op Broadway.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.