Tina; pure energie door gehele cast

Tina; pure energie door gehele cast

Recensie: Marielle Hoexum

Vriendschap, liefde, vijanden, ouders die even geen tijd hebben en een oma met alle tijd van de wereld, Tina heeft het allemaal. Zondag 22 oktober beleefde de voorstelling zijn première in het Zaantheater in Zaandam. Het is een super vrolijke en pakkende voorstelling met alles waar je je als meisje helemaal in kunt verplaatsen. Ook voor de ouders is er genoeg te lachen. De humor is er voor iedereen. Het verhaal dat ontzettend goed start en erg geslaagd is heeft wel een lichtelijk abrupt einde. Toch is er geen twijfel over waar je naar zit te kijken. Er zijn niet teveel of te weinig verhaallijnen en de tussenstukjes zijn goed gedaan.

Alle acteurs zijn goed gecast voor hun rol. De energie spat er van af. Vooral de kindercast die bestaat uit Tina(Lieke), Fabio(Jannes) en Puck(Holly) was erg goed. Ze dragen de voorstelling fantastisch. Mylène en Rosanne spelen de gemene tweeling Polly en Casey. Ze zijn er goed in geslaagd in de huid van hun karakter te kruipen. Je wordt er soms echt bang van.
Dan heb je nog de familie van Tina: Oma (Annick Boer) die heel behulpzaam is maar er soms op heel natuurlijke wijze iets in doorslaat. Tina’s Moeder (Alexandra Alphenaar) die eigenlijk de hele dag in bed wil liggen maar onder hoge druk elke week pagina’s moet leveren. Vooral de depressieve kant wordt fantastisch uitgespeeld. Tina’s Vader (Theun Plantinga) Die na een auto ongeluk af en toe ineens geen last meer heeft van zijn gebroken arm, bijvoorbeeld tijdens de liedjes. Theun Plantinga is er goed in geslaagd om deze rol en de 2 rollen van Julio en André ieder een eigen vorm te geven.
Naast de familie is er natuurlijk nog de grote liefde Bobby, maar ziet hij Tina wel staan? Ridder van Kooten speelt deze knappe rol zonder moeite.
Als laatste zijn er nog Joan en Thea. Zij werken op het kantoor van Tina, want het nieuwe nummers maken gaat gewoon door. Joan de gemene baas wordt gespeeld door Robin van den Heuvel en haar assistente Thea door Ellis Broeksteeg.

Het decor dat je eenvoudig tussen een huiselijke sfeer, het kantoor en Ibiza laat schakelen werkt fantastisch als ondersteuning voor alles wat er gebeurd. Toch is het geen wat het beste werkt in deze voorstelling de energie van de cast tijdens alle vrolijke nummers die voorbij komen.

Ben jij benieuwd geworden naar dit spektakel? De voorstelling wordt nog ruim 100 keer gespeeld in theaters door het hele land.

https://www.tina.nl/musical/

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.