Tina de Bruin en Rop Verheijen in muzikale theaterkomedie over een volkstuincomplex

Tina de Bruin en Rop Verheijen in muzikale theaterkomedie over een volkstuincomplex

Tina de Bruin en Rop Verheijen zijn vanaf februari 2022 samen te zien in de nieuwe muzikale komedie Volkstuin Complex, maakt producent Bos Theaterproducties vandaag bekend. Tina (Kees & Co) deelt haar rol met Rian Gerritsen (De Luizenmoeder). Ricky Koole (Hij Gelooft In Mij) en Daniel Cornelissen (Showponies) maken de cast compleet. De muzikale omlijsting is in handen van Jan en Keez Groenteman, die tevens mee op tournee gaan. Marije Gubbels tekent voor de regie en het script is geschreven door Jibbe Willems. De première van Volkstuin Complex is op zondag 20 maart 2022 in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De voorstelling is van 25 februari t/m 10 juli te zien in theaters in het hele land.

Rop Verheijen: “Volkstuin Complex wordt een hele leuke muzikale komedie over sociale druk. Dat je als nieuwkomer op een plek komt met allemaal onuitgesproken regels en afspraken. De oer-Hollandse volkstuin is onze arena waar we in het intermenselijk ongemak duiken. En dat is een heerlijke voedingsbodem voor een komedie!” 
 
Regisseur Marije Gubbels: “Ik verheug me er intens op om deze intrigerende mini-wereld op het toneel te mogen zetten, die zowel een feest der herkenning zal zijn als een afschrikwekkende nachtmerrie. Daartussen beweegt zich de komedie, stevig aangevuld met muzikale momenten van verstilling, eenzaamheid en saamhorigheid.”
 
Over de voorstelling
In Volkstuin Complex blijkt de volkstuin niet zozeer een groene idylle maar een arena waar emoties worden omgewoeld, vriendschappen gesnoeid en liefdes in de knop gebroken. Nieuwkomer Miranda komt hier na haar scheiding in alle rust een nieuw boek schrijven. Ze wordt direct opgemerkt door de andere tuinders, die meer met elkaar uitwisselen dan zaden en stekjes. Met de verschijning van een geheimzinnige gevaarlijke knappe vent, baant het onkruid zich door alle tuinen als wilde klimop. De tuinders raken verstrikt in intriges en chaos.

FOTO: ©Hans van Brakel

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.