THUIS THEATERKIJKEN EN BELEVEN IN DE MEIVAKANTIE  MET MAAS TV EN MAAS @ HOME

THUIS THEATERKIJKEN EN BELEVEN IN DE MEIVAKANTIE MET MAAS TV EN MAAS @ HOME

Sinds 15 maart heeft Maas theater en dans 35 oude Maasvoorstellingen online gezet op Maas TV, een webpagina met registraties voor kinderen, jongeren en ouders. Maas wilde op deze manier theater in de huiskamer brengen. En dat is gelukt: onze registraties hadden opgeteld 13.173 views *. In de meivakantie, van zaterdag 25 april tot en met zondag 10 mei 2020, zet Maas vijf registraties uit de top 10 best bekeken voorstellingen nogmaals online. Kinderen, jongeren en ouders konden ook zelf aan de slag met theater: we ontwikkelden Maas @ Home met tutorials, workshops, warming-ups en meer. Maas @ Home werd 10.078 * keer bezocht en blijft voorlopig online.

* cijfers wo 22 april 12:00

MAAS TV TOP 5
We spelen deze meivakantie geen Juffenballet en Boef en ook het Maaspodium is voorlopig nog gesloten, maar je kunt toch theater kijken deze vakantie. De afgelopen weken hebben we maar liefst 35 oude Maasvoorstellingen uitgezonden via Maas TV, 25 voorstellingen voor kinderen en 10 voor jongeren. Iedere voorstelling bleef één week beschikbaar. Van zaterdag 25 april tot en met zondag 10 mei 2020 zenden we een selectie uit de top 10 uit op Maas TV: Gezocht: Konijn (3+), Drie (4+), Alleen op de wereld (8-108), Liefde (8-108) en Beauty en het beest (8-108).

Maas TV: www.maastd.nl/tv


MAAS @ HOME

Sinds 17 maart heeft Maas het kanaal Maas @ Home gevuld met tutorials, workshops, warming-ups en meer, in totaal 42 activiteiten. Maas @ Home blijft voorlopig online en wordt doorlopend aangevuld. Acteurs en dansers, die niet meer konden spelen en dansen omdat alle Maastournees werden afgelast, boden spontaan aan thuis iets te maken en daaruit ontstond Maas @ Home.

Live was er een interactieve driedelige workshop Schrijven voor theater door artistiek leider Moniek Merkx en educatiemaker Sara Giampaolo en een Meet & Greet op Instagram live met Lampje-hoofdrolspeler Rosa van Leeuwen en componist Djurre de Haan. Verder is Maas @ Home gevuld met tutorials (zoals breakdance, Bollywood, volksdansen), workshops (zoals Vogue, een cursus ‘niets doen’ en surfen in de huiskamer), onkruid- en Thaise kookles als voorloper op De wilde keuken, kleutermime van Boefacteurs Dwayne Toemere en Lisa Groothof, Maasmuziek van de componisten van Lampje en Juffenballet, en warming-ups door de dansers en fysieke spelers die thuis zitten en laten zien hoe zij ook nu zich elke dag opwarmen.

Maas @ Home: www.maastd.nl/athome

MAAS THEATER EN DANS

Maas theater en dans voor jong publiek Maas maakt volwassen voorstellingen voor jonge mensen, fysiek, fantasievol en uitgesproken in alles. Maas ontregelt en verleidt met theater, dans, muziek,

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.