Thoroughly Modern Millie

Thoroughly Modern Millie

Recensie: Mieke van der Raay

Musicalgroep Utrecht heeft met Thoroughly Modern Millie een schot in de roos geschoten; niet alleen is de musical nog nooit in Nederland vertoond, maar heeft ook nog eens een cast om U tegen te zeggen, ze hadden zelfs zoveel talenten, dat ze met een dubbele cast kunnen spelen. Van 7 tot en met 10 juni staat de musical in theater Kikker in Utrecht en spelen ze in totaal zes voorstellingen.

Thoroughly Modern Millie gaat over Millie Dillmount, een dorpsmeisje met grootse plannen, in New York een baan als typiste vinden, bij een rijke baas en dan met deze baas trouwen, want volgens de laatste Vogue trouw je voor het geld en niet voor de liefde. Haar eerste kennismaking met New York verloopt niet zoals gepland: ze wordt al na 10 minuten beroofd van haar tas, hoed en schoen. Door haar aanhouden weet ze een man te stoppen, die haar gevraagd en ongevraagde adviezen geeft, Jimmy Smith. Jimmy is totaal platzak en past niet echt in het plaatje wat Millie voor zich had, daarom vergeet ze hem snel. Gelukkig vindt ze na 2 weken haar droom baan, met haar droom baas Trevor –  helaas is deze Trevor totaal niet gevoelig voor Millie’s geflirt, wat nu? En daar is dan ook weer ineens Jimmy, die ze toch wel leuker vindt dan de bedoeling was. Na een avond stappen met Jimmy ontmoet ze de befaamde zangeres Muzzy, die haar hele wijze levenslessen meegeeft, dit wel omdat ze een bijzonder plan heeft. Er gebeuren rare dingen in het hotel waar Millie verblijft, er verdwijnen zomaar meisjes, meestal meisjes die geen familie meer hebben. Samen met haar beste vriendin Dorothy, Jimmy en Muzzy, gaat ze op onderzoek uit, en weten ze de dader te ontmaskeren. En oh ja, de liefde overwint alles.

De musical is heel luchtig, vrolijk en af en toe heel hilarisch, je komt gegarandeerd vrolijk buiten. Op zaterdag middag 9 juni, werd Millie Dillmount neergezet door Milly Uylenbroek. Ze was vanaf de eerste noot loep zuiver en ze speelde niet dat ze Millie was, ze was gewoon Millie, heel innemend en  geloofwaardig. Jimmy Smith werd gespeeld door Ruben Held, wow wat heeft deze man een charisma, je kan bijna niet stoppen om naar hem te kijken, hij zingt en speelt alsof hij dit avond aan avond doet. Frederik Markusse als Trevor had vaak de lachers op zijn hand, hij speelde Millie’s baas op een lichte komische manier, maar zeker ook weer heel geloofwaardig, je kon niet anders dan sympathie voor deze man voelen. Mrs. Meers de hotel eigenaresse werd gespeeld door Mirja van der Stouwe, best wel een aparte rol om te spelen – ze moet vaak schakelen tussen het Russische accent en het Nederlandse accent, maar dit deed ze echt feilloos. Cicily Sadowski, de in eerste instantie de ietwat naïeve Dorothy, die een ware transformatie door maakt gedurende de voorstelling en later weer een andere Dorothy neer moet zetten. Dit doet ze echt heel subliem, haar gezichtsuitdrukkingen zijn echt geniaal. Tom ten Hove is echt perfect gecast voor de rol van Muzzy van Hossmere de befaamde zangeres, inderdaad is er gekozen voor een rol als dragqueen, maar is echt in dit stuk een perfecte keuze geweest, hij zingt twee prachtige nummers en zijn timing en mimiek waren perfect, zijn spel als de moederrol was heel overtuigend en zorgde ook nog voor ontroering. Vlademir en Pjotr werden gespeeld door Alexander Otgaar en André Veenstra, zij waren toch wel de komische afwisseling in het stuk, met hun over de top Russische accenten en hilarische woordspelingen. Karin Romijn die Miss Flannery speelde, deed dit soms over de top, maar dat paste ontzettend goed bij deze rol.

Verdere rollen waren er voor Anna-Maria Schwarze als Gloria, Evelien van Egmond als Ruth, Pieter van der Galiën als agent/Kenneth/Dexter en Margoke Nijssen als Alice. Margoke is ook verantwoordelijk voor de choreografie, die in eerste instantie miniem was, maar door toedoen van Margoke een perfecte invulling waren in het stuk.

Musicalgroep Utrecht heeft duidelijk oog voor talent. Alle spelers van de cast, geen enkele uitzondering, speelden alsof ze al jaren niet anders deden en zouden echt niet misstaan in een professionele productie.

Meer informatie: http://musicalgroeputrecht.nl/

FOTO: Mieke van der Raay 

Share

One thought on “Thoroughly Modern Millie

  1. Ik ben gisteravond geweest. Genoten van de eerste tot de laatste minuut! Wat een talent. Prachtige zang, kostuums en acteerwerk. Ik werd vanochtend zingend wakker, vrolijk en geïnspireerd. Dan voor de geweldige avond Musicalgroep UTRECHT!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.