Thom Hoffman draagt voor tijdens Delft Chamber Music Festival en Gergiev Festival

Thom Hoffman draagt voor tijdens Delft Chamber Music Festival en Gergiev Festival

De woelige tijd rond de revolutie vormt de inspiratie voor een nieuwe multimediale kamermuziek- voorstelling

Delft Chamber Music Festival en het Gergiev Festival Rotterdam presenteren met trots de multimediale voorstelling Begin van een onbekend tijdperk waarin acteur Thom Hoffman rauw-romantisch werk voordraagt uit de dagboeken van Konstantin Paustovski. Deze herinneringen aan de Russische revolutie worden voorzien van (kunst)-beelden uit die tijd. De muzikale component van de voorstelling wordt gevormd door Prokofjevs Visions Fugitives uitgevoerd door Liza Ferschtman (viool) en Ole Christian Haagenrud (piano). De dramaturgie is in handen van Willem Bruls.
De première vindt plaats op zaterdag 29 juli 2017 tijdens Delft Chamber Music Festival. Begin van een onbekend tijdperk is ook op 14 en 16 september te zien tijdens het Gergiev Festival in Rotterdam.

Delft Chamber Music Festival 2017

Van 27 juli t/m 6 augustus 2017 wordt de historische binnenstad van Delft voor de 21ste keer opgeluisterd door het Delft Chamber Music Festival. Het thema van deze editie is Echt Waar? Artistiek leider en violiste Liza Ferschtman nodigt de absolute wereldtop van de klassieke muziek uit om samen met haar op zoek te gaan naar de waarheid in de muziek. Een onmogelijke opgave natuurlijk, maar toch? Wordt de perceptie van de luisteraar gestuurd door het verhaal in of achter de muziek? Kan muziek mensen aanzetten tot daden? Componisten zijn verbannen vanwege hun muziek. Aan de hand van hoogtepunten uit de kamermuziek, dans en literatuur gaat Ferschtman de uitdaging aan om de luisteraar zijn eigen waarheid in muziek te laten vinden.

Naast de nieuwe samenwerking met het Gergiev Festival rond de multimediale voorstelling Begin van een onbekend tijdperk vinden in tien dagen meer dan 20 concerten plaats in en rond de historische binnenstad van Delft. Het merendeel vindt plaats in de Van der Mandelezaal van Museum Prinsenhof Delft, maar ook in de gemeente Midden-Delfland zijn concerten bij te wonen tijdens het Stoelendansconcert. Net als voorgaande jaren worden het Dille & Kamille Marktconcert en de Night at the Museum weer georganiseerd. Herkenbaar en geliefd repertoire wordt hierbij gecombineerd met minder bekende, avontuurlijke programmering en verrassende elementen. Tijdens het festival maken bekende musici uit de hele wereld hun opwachting. Denk aan het Stockholm Syndrom Ensemble, Enrico Pace, Aleksandar Madžar, István Vardai, Virpi Räisänen, Robert Holl, Sharon Kam, Collin Currie en het bijzondere vocaal ensemble Graindelavoix met zijn typische klank. Ook de Nederlandse top is te vinden op het festival, met onder anderen Tim Kliphuis, Rick Stotijn, Erik Bosgraaf en Nora Fischer.

Gergiev Festival 2017

Het Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival staat van 14 t/m 17 september 2017 in het teken van Russische avant-garde. Precies 100 jaar na Revolutiejaar 1917 geeft het festival een beeld van deze opwindende periode in de Russische kunsten met componisten als Stravinsky, Prokofjev en Sjostakovitsj in de hoofdrol. In vier symfonische concerten, twee kamermuziekprogramma’s en een familievoorstelling belicht het festival dit tijdperk van experimentele muziek.

Het Gergiev Festival is sinds de start in 1996 uitgegroeid tot een grootschalig muziekfestival. Valery Gergiev richtte het festival op bij zijn aantreden als chef-dirigent bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest om muziekliefhebbers te verrassen met vernieuwende werken en jonge talenten. Eerdere edities van het festival stonden onder andere in het teken van periodes in de geschiedenis zoals de Eerste Wereldoorlog of focusten op componisten zoals Sjostakovitsj, Rachmaninov en Prokofjev.

Data en kaartverkoop Begin van een onbekend tijdperk

Delft Chamber Music Festival

Datum zaterdag 29 juli 2017, 19.00 uur en 20.30 uur

Locatie Lijm en Cultuur, Delft

Tickets https://delftmusicfestival.nl/programma/begin-onbekend-tijdperk/

Gergiev Festival

Data donderdag 14 september 2017, 16.00 uur en zaterdag 16 september, 17.00 uur

Locatie Concert- en congresgebouw De Doelen, Rotterdam

Tickets www.gergievfestival.nl

FOTO: Thom Hoffman ANP persfoto

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.