Theo Maassen krijgt slappe lach van cabarettrio Jeroens Clan 

Theo Maassen krijgt slappe lach van cabarettrio Jeroens Clan 

Foto: ©Lisse van Wijnen

Theo Maassen is dolenthousiast over cabarettrio Jeroens Clan. Na hun messcherpe debuut Tere  Zieltjes in 2021 komen Bram(33), Matthias(31) en Jip(31) met hun opvolger Korte Metten. Op maandag 4 december gaat de voorstelling in première in De Kleine Komedie in Amsterdam.

“Bij het nummer Ik bepaal zelf wel of ik sneu ben kreeg ik een slappe lach die niet op wilde houden”, zegt Theo Maassen. “Het triggerde iets in mij. Het stompzinnige dansje, de kern van de boodschap, de volstrekte naïviteit in combinatie met een enorme overtuiging: zeldzaam”.

Steengoed
Martijn Bouwman, de man achter onder meer Theo Maassen en Ronald Goedemondt, doet de eindregie van Korte Metten. Zijn broer Pieter, bekend van Hans Teeuwen, deed het voorwerk. Maassen sleepte Bouwman enkele maanden geleden mee naar een try out van Korte Metten. Die bood na afloop direct zijn diensten aan. “Ik kende ze niet, maar was verrast, vind ze erg goed”, aldus Bouwman. “Een van de hoogtepunten vind ik het lied van de complotdenkers: ik stel alleen maar vragen. Steengoed”, glundert hij. 

Leids Cabaret Festival
De Brabantse dertigers kennen elkaar sinds de brugklas van de middelbare school, waar ze samen voor het eerst op het podium stonden. In 2018 behaalden ze de finale van het Leids Cabaret Festival. De jury prees de jongens van de Clan om hun vermogen om slim de zaal te bespelen met hun snelle scènes en liedjes. Met hun debuutvoorstelling Tere zieltjesmaakten ze vervolgens een succesvolle tour van meer dan 100 voorstellingen in Nederland en België.

Botte Brabo’s
Jeroens Clan maakt op genadeloze wijze Korte metten met zichzelf, met elkaar en met het publiek. De botte Brabo’s wisselen snelle scènes, rauwe nummers en nietsontziende grappen in een pittig tempo af. Fris en met een gestrekt been. “Een bijzondere combinatie van grofgebektheid en onzekerheid’, volgens het Leids Dagblad. “waarmee ze een eigen geluid toevoegen aan het cabaretlandschap”. 

Première
Op maandagavond 4 december is de première Korte metten te zien in De Kleine Komedie in Amsterdam. De voorstelling tourt tot en met juni 2024 in meer dan 80 theaters door Nederland. Bekijk de complete speellijst op: jeroensclan.com

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.