Theatervoorstelling over ‘gekke’ moeder Roos Schlikker

Theatervoorstelling over ‘gekke’ moeder Roos Schlikker

Exclusieve theaterpreviews Moeder van Glas

Samen met theatermaker Erris van Ginkel brengt auteur en columnist Roos Schlikker in de laatste week van mei en in de eerste week van juni in vijf theaters een exclusieve preview van het theaterstuk: Moeder van Glas, een bewerking van haar gelijknamige boek. Hierin vertelt Roos haar ontroerende, humoristische verhaal over haar bipolaire moeder. De voorstelling wordt een monoloog, gebracht door Sandra Mattie, in de regie van Erris. Na de exclusieve previews in Doetinchem, Zaandam, Nieuwegein, Rijswijk en Waalwijk, gaat het stuk in oktober 2021 in première.
Theaterpreviews
Erris van Ginkel en Roos Schlikker zagen al snel de mogelijkheden om van het verhaal van Moeder van Glas een voorstelling te maken. Toen Roos in het tv-programma De laatste 24 uur door Erris werd verrast met een scène uit haar boek, gespeeld door actrice Sandra Mattie, maakte dat zo’n indruk dat ze besloten het stuk zelf op de planken te brengen. In mei van dit jaar brengen zij met hun eigen nieuwe productiemaatschappij Productiehuis Lente, vijf exclusieve previews voor publiek om daarna het script eventueel te kunnen bijschaven. Aan iedere voorstelling gaat een inleiding van Roos en Erris vooraf en na afloop zullen zij vragen naar de mening van de bezoekers.
Over Moeder van GlasDe monoloog is gebaseerd op het verhaal dat Roos optekende in haar boek. Als kind mocht ze veel; van de trap sjezen met een matras, kleien met een pakje boter en ze at soms advocaat in plaats van vla. Had ze de leukste moeder van de straat? Misschien wel, maar Roos zag en voelde de effecten van de storm in het hoofd van haar moeder, die een wankel leven leidde van psychisch ziek zijn. Als ze overlijdt na een val van een trap, gaat Roos op zoek naar de vrouw achter het masker en de ziekte.
Productiehuis Lente
Roos Schlikker en Erris van Ginkel schrijven al 5 jaar samen theatervoorstellingen. Dit seizoen schreven ze Doet Sneeuw Pijn voor Solo Stories. Erris is naast schrijver ook regisseur. Ze waren de afgelopen jaren onder andere verantwoordelijk voor scripts van Bos Theaterproducties, Rick Engelkes Producties (Hart tegen Hart), Cook a Dream en Janke Dekker Producties (Safaripark Zuidas en Dansen met de Vijand – script en regie). Moeder van Glas is het eerste stuk dat zij zelf produceren met Productiehuis Lente (www.productiehuislente.nl)
Moeder van Glas – exclusieve theaterpreview met inleiding:
22 mei 2020 Schouwburg Amphion, Doetinchem
27 mei 2020 Theater De Kom, Nieuwegein
28 mei 2020 Zaantheater, Zaandam
29 mei 2020 Rijswijkse Schouwburg, Rijswijk
5 juni 2020 Theater De Leest, Waalwijk
Script: Roos Schlikker en Erris van Ginkel
Regie: Erris van Ginkel
Spel: Sandra Mattie
Producent: Productiehuis Lente
Première: oktober 2021

FOTO: © Andy Doornhein

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.