Theatervoorstelling ‘Happy Hour’ versterkt verkiezingsdebat

Theatervoorstelling ‘Happy Hour’ versterkt verkiezingsdebat

Mugmetdegoudentand presenteert ‘de Happy Hour Debattour’ – een voorstelling met gesprek na afloop, over bubbels (geen drank) en de aanloop naar de verkiezingen


Klik op de afspeelknop voor de teaser van Happy Hour. Van en met Lineke Rijxman, Malou Gorter en Rosa van Leeuwen / Margo Verhoeven*

Amsterdam, 18 februari – Mugmetdegoudentand presenteert ‘de Happy Hour Debattour’. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen gaan we aan de hand van onze voorstelling Happy Hour samen met het publiek in gesprek met belangrijke spelers in de politiek en media. Hoe gaan we de polarisering en het wij-zij-denken in de samenleving tegen? Wat blijft er over van de waarheid in de politieke arena als stemmers zich steeds verder ingraven in hun eigen bubbel? Een avond die je laat nadenken over hoe je je eigen koers kunt varen in een absurd meningencircus.

Over Happy Hour
Drie vrouwen ontmoeten elkaar in een bar. Het is Happy Hour. Al snel komen ze lijnrecht tegenover elkaar te staan. Wie heeft er gelijk, en welke mening deugt? Lineke Rijxman, Malou Gorter en Margo Verhoeven zoeken de extremen op in deze komische en genadeloze voorstelling over populisme en andere -ismen.

Lineke Rijxman over Happy Hour: “je moet durven benoemen. Elke keer opnieuw moet je ‘de ruiten schoonmaken’: onderscheid maken tussen feit en fictie, achterhalen wat de ander nu echt bedoelt, ironie scheiden van onzin. Wat is waar? Wat is een leugen?”

Na afloop van de voorstelling volgt in De Balie een gesprek over politiek en polarisatie met politici en journalisten. In Debatpodium Arminius gaan de makers met het publiek in gesprek over de thema’s van de voorstelling.

Speellijst

Februari
25 februari                              20.00 uur | Debatpodium Arminius, Rotterdam
27 februari                              20.00 uur | De Balie, Amsterdam

Maart 
6 maart                                   20.00 uur | De Balie, Amsterdam

Zie mugmetdegoudentand.nl voor speeltijden en mogelijke wijzigingen in verband met COVID-19.

Van en met LINEKE RIJXMAN, MALOU GORTER, ROSA VAN LEEUWEN / MARGO VERHOEVEN* Tekst: LINEKE RIJXMAN Tekstbijdragen: SHEILA SITALSING (columniste Volkskrant), REBEKKA DE WIT (schrijfster en theatermaakster) en JOAN NEDERLOF (mugmetdegoudentand) Met dank aan OLA MAFAALANI en DAPHNE de WINKEL.

Over de spelers
Lineke Rijxman (Colombina 2006, Theo d’Or 2009) was vorig jaar te zien in de voorstelling ‘seks(e)(n)’ (geselecteerd voor Het TheaterFestival 2020). Malou Gorter (nominatie Theo d’Or 2016) speelt o.a. in de BNNVARA tv-serie Oogappels (nominatie zilveren Nipkowschijf 2020). Rosa van Leeuwen (Colombina 2019), speelde vorig jaar de voorstelling ‘Lampje’ en was te zien in de dramaserie ‘Koppensnellers’ van de Mug, uitgezonden op NPO3 door AVROTROS. 

Margo Verhoeven zal op 25 februari 2022 in Debatpodium Arminius de rol van Rosa van Leeuwen overnemen. Zij speelt aankomend seizoen in de voorstelling ‘De Joodse Raad’ van mugmetdegoudentand en in ‘Doe de groeten aan de ganzen’ van De Nwe Tijd. In 2018 was ze o.a. te zien in Soldaat van Oranje.

Over Mugmetdegoudentand
Het eigenzinnige Amsterdamse cultureel gezelschap van Joan Nederlof, Marcel Musters en Lineke Rijxman maakt al meer dan 35 jaar succesvol theater en televisie. De groep maakt nieuw Nederlands repertoire onder het motto: ‘Het is nu’. Mugmetdegoudentand vindt het daarbij van essentieel belang dat theater onderscheid probeert te maken tussen de ene mening en de andere, tussen werkelijkheid en projectie, verstand en onderbuik en tussen hoofd- en bijzaak.

Fotocredits

– Scenebeelden door Nichon Glerum

*De rol van Rosa van Leeuwen wordt in Arminius gespeeld door Margo Verhoeven.


Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.