Theatervoorstelling ANNE stopt eind januari 2016

Theatervoorstelling ANNE stopt eind januari 2016

Theatervoorstelling ANNE stopt eind januari 2016 in Nederland 

Ruim 1,5 jaar na de wereldpremière stopt de theatervoorstelling ANNE in Theater Amsterdam. De laatste voorstelling vindt plaats op zondag 31 januari 2016. Met meer dan 300.000 bezoekers komt er een einde aan de voostelling over Anne Frank. Daarmee is ANNE het langstlopende toneelstuk in Nederland.

Sinds de première op 8 mei 2014, in aanwezigheid van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, kijkt producent Imagine Nation (Robin de Levita en Kees Abrahams) terug op een geslaagde speelperiode waarin ANNE naast het Nederlandse publiek ook veel scholieren en buitenlandse bezoekers heeft mogen ontvangen.

Reizende voorstelling

Vanwege het succes in Nederland zal ANNE ook in het buitenland worden opgevoerd, naar verwachting als eerste in Japan. De voorstelling ANNE is geproduceerd op initiatief van het Anne Frank Fonds in Basel vanuit de wens om het verhaal van Anne Frank op een vernieuwende wijze door te vertellen aan nieuwe generaties, wereldwijd. Het stuk ging speciaal in Amsterdam in première, de stad waar Anne Frank haar dagboeken schreef.

Robin de Levita, producent ANNE: ‘Een voorstelling over Anne Frank maken is geen makkelijke uitdaging. Ik vind het  vooral mooi om te zien hoe de voorstelling een jong publiek heeft geraakt. Meer dan tienduizenden kinderen zagen deze voorstelling.’

Kees Abrahams CEO Imagine Nation: ‘We hebben een fantastische periode gehad met ANNE, daar zijn we trots op. Het is heel spannend om het succes van ANNE in het buitenland te mogen voortzetten en in Theater Amsterdam een nieuwe productie neer te kunnen zetten.’

Op woensdag 4 november aanstaande maakt Imagine Nation bekend welke productie ANNE zal opvolgen in Theater Amsterdam.

Bron: Theater Amsterdam 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.