Theatervoorstelling ANNE 1 jaar op de planken + FotoReportage

Theatervoorstelling ANNE 1 jaar op de planken + FotoReportage

Al ruim een jaar lang speelt de theatervoorstelling ANNE, over het leven van Anne Frank, in Theater Amsterdam. Dit jubileum viel op woensdag 20 mei samen met de première van actrice Sjoukje Hoogma als Anne en de introductie van verschillende vernieuwende elementen in de voorstelling. Hierbij stonden bezoekers, genodigden, cast en het creatieve team stil tijdens een bijzondere voorstelling op woensdag 20 mei.

1 jaar ANNE

Op 8 mei 2014 ging de theatervoorstelling ANNE in wereldpremière in Theater Amsterdam. Een jaar later wordt nog steeds het verhaal van Anne Frank in een eigentijdse vorm doorverteld aan diverse generaties. De voorstelling over het leven van Anne Frank is verlengd tot en met september 2015 en heeft inmiddels ruim 225.000 bezoekers getrokken.

Première Sjoukje Hoogma

Op 20 mei 2015 beleefde actrice Sjoukje Hoogma haar première als Anne Frank. Sinds de eerste voorstelling is Sjoukje al te zien in de rol van Hanneli Goslar, een van de vriendinnen van Anne Frank, en later als understudy van Rosa da Silva.

Sjoukje Hoogma: ‘Het spelen van Anne Frank vind ik een enorme eer en tegelijkertijd een grote verantwoordelijkheid. Het is heel bijzonder om in zo’n geliefde productie te staan.’

Vernieuwingen in de voorstelling

Tijdens deze speciale voorstelling zijn ook diverse vernieuwende elementen geïntroduceerd die de voorstelling nog pakkender maken, zoals het gebruik van videoprojecties. Hierdoor krijgt het publiek weer een ander perspectief op het leven in het Achterhuis.

Robin de Levita, producent ANNE: “De voorstelling ANNE is vanaf het begin af aan een vernieuwende theaterproductie geweest en voor ons is het vanzelfsprekend dat we eraan blijven schaven.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.