Theaterspektakel Trojan Wars nu echt ten aanval

Theaterspektakel Trojan Wars nu echt ten aanval

Trojan Wars is een marathonvoorstelling vol muziek, festivalgevoel en eten en drinken. De theaterbelevenis van HNTjong en Het Nationale Theater staat donderdag 14 en vrijdag 15 oktober in het Chassé Theater.  
Bingewatchen met de vibes en food van een festival.
Trojan Wars is een moderne versie van een eeuwenoude oorlog. Een groots opgezette voorstelling vol visueel spektakel, Griekse mythologie, extase en avontuur. Een topcast aangevuld met een groot ensemble jonge acteurs vertolken meer dan 100 personages. Van de beroemde helden en heldinnen uit het klassieke Griekenland tot machteloze goden en verloren kindsoldaten. In deze razende oorlogsmachine spoelen de emoties als een golf over je heen en heb je een haast filmische ervaring in een draaiend toneelbeeld.   
De Illias van Homerus vertaald naar het nú
Trojan Wars is geïnspireerd op het oudste oorlogsverhaal uit de geschiedenis: De Ilias van Homerus, over de tien jaar durende oorlog tussen de Grieken en de Trojanen. Het Nationale Theater maakt van deze moeder aller oorlogen een nieuwe, rauwe versie, waarin bekende vrouwelijke personages een stem en een eigen verhaal krijgen.   Toneelschrijver Peer Wittenbols bewerkte de epische verhalen uit De Ilias van Homerus naar een theaterspektakel van nú, over vriendschap, verraad, wraak en liefde. Regisseur Noël Fischer laat zich inspireren door onder andere de stijl van Lord of the Rings en zegt daarover: “De Griekse verhalen zijn zo modern omdat ze gaan over grote primaire menselijke emoties: drift en verlangen. En over het unieke fenomeen dat de mensen van de dieren scheidt: oorlog.”
Drie afleveringen bingewatchen 
Trojan Wars bestaat uit drie afleveringen. In aflevering één ziet het publiek hoe een groot feest tussen de Grieken en Trojanen uit de hand loopt. Een flirt tussen de Griekse Helena en de Trojaan Paris begint onschuldig, maar ontpopt zich snel tot een vies politiek spel. In aflevering twee is de oorlog verklaard en varen de Grieken naar Troje om Helena terug te halen. Aflevering drie vindt plaats in de onderwereld, waar het verhaal van de verliezers verdwijnt. Voor aanvang en tussen de afleveringen door zijn er acts, muziek en eten van Amaro Creative Industries. Het theater is één groot festivalterrein.  
Bredase jongeren op het podium
Op het podium staan meer dan honderd personages. Een deel van hen wordt gespeeld door prijswinnende topacteurs zoals Bram Suijker, Romana Vrede & Emmanuel Ohene Baofo. Daarnaast doen er in ieder theater zo’n vijfentwintig leerlingen mee van een school uit de omgeving van het theater. Welke school in Breda mee zal doen is nog even spannend. De leerlingen zullen een dag repeteren en gaan daarna direct de planken op.
Tickets en meer info: chasse.nl/trojan

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.