Theaterprogrammering Magneet Festival bekend

Theaterprogrammering Magneet Festival bekend

 

AMSTERDAM – Het Amsterdamse Magneet Festival op de Oostpunt van Zeeburgereiland heeft ook dit jaar een heel brede programmering. Naast kunst, live muziek, dance, poëzie en lekker eten, belooft het blokkenschema ook twee weekenden vol theater, dans en bijzondere performances.

Het theaterprogramma van Magneet Festival heeft zowel een hoofd- als een randprogrammering. De hoofdprogrammering bestaat uit verscheidene theater- en dansvoorstellingen, die in de theatertent zijn geprogrammeerd. Een selectie van straatartiesten en pop-up performances vormen de randprogrammering en vinden plaats op verschillende plekken op het terrein.

HoofdprogrammeringDe hoofdprogrammering wordt afgetrapt met het absurdistische kleinkunst duo Yentl en de Boer. Zij wonnen eerder prijzen opera het Amsterdams Kleinkunst Festival en spelen op vrijdag 22 augustus over meisjes in een grote mensen wereld. Zaterdag 23 augustus staat er een rauwe programmering in de Theatertent. Voor het eerst in Amsterdam te zien en rechtstreeks uit het Rotterdamse Tropicana zwemparadijs, komt Firma MES met de nieuwe zomervoorstelling ‘Trippers’. Een machtsspel tussen twee meisjes en een badmeester, vol bikini’s, pistolen en neon, geschreven door Elfie Tromp en geïnspireerd op de film ‘Spring Breakers’. Daarna wordt de Theatertent bestierd door dansgezelschap FRANK. Met een rauwe en energieke dansvoorstelling tonen zij de huidige (dans)generatie die – in relatie tot het dansgedrag van vroegere generaties – zeer onpersoonlijk dansen: Ravinlike my generation. Op zondag 24 augustus wordt in de Theatertent voor het eerst opera getoond door de groep Sex, Drugs en Opera. Verwacht miauwende operazangeressen en mislukte sprookjes in de prijswinnende voorstelling ‘Manifest tegen de liefde’.

Op 29 augustus staat, zoals eerder aangekondigd, ‘Botox Angels’van Dood Paard in de Theatertent. Een voorstelling over militante vrouwelijke seksualiteit binnen een kleine gemeenschap. Op zaterdag 30 augustus, neemt DAS LEMNISCAAT, met een gelijknamige voorstelling, de Berlijnse technoscene als uitgangspunt voor een beeldende montagevoorstelling. Performance-collectief KOBE zal zaterdag 30 augustuséén voor één de tenten en de Magneetbar overnemen met hun performance KOBE Girlband. Ze eindigen in de Theatertent met de live clip met adult toys en sparkling pussy’s op een darkroomtrack van Pinky Eye. Als afsluitende theatervoorstelling op zondag 31 augustus speelt Amsterdams jongste toneelspelersensemble Theatertroep de voorstelling „Troupe en nuit”, een modern vaudeville. Laat je verrassen door een mix van pareltjes uit het culturele repertoire: theeleuten op topniveau.

RandprogrammaIn de Theatertuin van Magneet Festival zijn de straatartiesten te zien. Enkelen van hen lopen los „in het wild”op het terrein. Op zowel zaterdag 30 augustus als op zondag 31 augustus toont Hendrick-Jan de Stuntman met ‚Junior’ herkenbare familietoestanden, met behulp van huis-, tuin- en keukenartikelen en explosieve stunts. De theatrale performance op wielen ‘Reststuk’van collectief LABland is het hele eerste weekend te bewonderen. Roos Van Geffen werkt samen met architectenbureau Arcam aan de theatrale installatie Stad in Zicht, waar de bezoeker zijn of haar ideale stad kan ontwerpen op vrijdag 22 en zondag 24 augustus. In de Theatertuin staat Circus Buurvrouw en Buurvrouw speciaal voor Magneet Festival nog één keer op de planken met een doorlopende en zintuigen prikkelende (dans)show op zowel zondag 24 augustus als vrijdag 29 augustus. Voor meer informatie, meer voorstellingen en het volledige programma kan het blokkenschema op de website van het festival geraadpleegd worden. (www.magneetfestival.nl).

Concept Magneet Festival

Het Magneet Festival is een crowdsourced festival. Kunstenaars, creatieven en gelijkgestemden komen zes dagen samen om een ervaring neer te zetten voor hunzelf en voor de bezoekers. Het Magneet Festival wordt geproduceerd door Magneet Festival BV.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.