Theaterproducent OpusOne brengt familiemusical De Klokkenluider van de Notre Dame

Theaterproducent OpusOne brengt familiemusical De Klokkenluider van de Notre Dame

Producent OpusOne brengt in theaterseizoen 2015-2016 De Klokkenluider van de Notre Dame naar de Nederlandse theaters. Precies twintig jaar na de Disney-film is Victor Hugo’s tijdloze verhaal over acceptatie, loslaten en echte schoonheid als musical voor de hele familie te zien in de Nederlandse theaters. Het gezelschap, dat onlangs haar 25ste jubileum vierde, brengt na het succes van de recente reprise van Jungle Book een andere klassieker uit het gevierde familierepertoire terug op de planken. De Klokkenluider van de Notre Dame werd in 1999 gespeeld en destijds omschreven als de meest dynamische en indringende productie van OpusOne. Frans Schraven, artistiek leider van OpusOne en in 1999 genomineerd voor een Musical Award voor de rol van Quasimodo, neemt in de nieuwe versie de regie voor zijn rekening. De muziek is van Ton Scherpenzeel en de liedteksten van Coot van Doesburgh. De cast is nog niet bekend.
Een toevallige ontmoeting met de beeldschone Esmeralda zet de hele wereld van de verlegen klokkenluider Quasimodo op z’n kop. Hij belandt in een wervelend avontuur en leert dat mensen niet altijd zo slecht zijn als hij geleerd heeft. Wat is goed of slecht? En zit echte schoonheid dan toch van binnen?

De Klokkenluider van de Notre Dame gaat op zondag 13 december 2015 in première in Schouwburg Amstelveen. Tijdens het Musical Awards Gala van aanstaande woensdag 7 januari wordt een korte teaser van deze familiemusical getoond. Het Gala wordt live uitgezonden via NPO1 om 21.25 uur.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.