Theaterproducent Homemade (o.a. Afblijven) wint Vodafone Mobiles for Good Ghallenge

Homemade Productions heeft de Vodafone Mobiles for Good Challenge gewonnen. Deze Challenge is door Vodafone in het leven geroepen om bijzondere initiatieven te belonen die door gebruik te maken van mobiele technologie een bijdrage leveren aan de maatschappij. Uit meer dan 70 inzendingen koos de jury Homemade, producent van relevant muziektheater over maatschappelijke problemen zoals Homeless en Nightmare. Bij hun meest recente productie Afblijven – naar het boek van Carry Slee – hebben de makers via social media intensief contact gezocht met de jonge theaterbezoekers om te discussiëren over de thema’s die in deze voorstelling aan bod kwamen (onzekerheid, drugsgebruik). De jongeren lieten duidelijk blijken daarover hun verhalen kwijt te willen en het contact met producent en acteurs enorm op prijs te stellen.

De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 30.000 plus een vier maanden durende training door professionals én de koppeling aan een netwerk van investeerders. Hiermee stelt Vodafone de producent in staat om voor toekomstige producties een platform te ontwikkelen waarin ze optimaal kan blijven communiceren met haar doelgroep. Homemade zal een app ontwikkelen waarmee de jongeren kunnen praten over onderwerpen uit toekomstige voorstellingen, maar ook over andere onderwerpen die hen aangaan.

Producent Gerda van Roshum: “De training die Vodafone en het bedrijf Innoleaps geeft om Homemade verder te professionaliseren, is een enorme steun in de rug van ons jonge bedrijf.” Regisseur en schrijver Dick van den Heuvel is dolblij met de bijdrage van Vodafone: “Het geld gaan we gebruiken om een speciale app te ontwikkelen die jongeren dichterbij ons maakproces moet betrekken.” Dat het telecombedrijf Homemade gaat helpen met het zoeken naar andere investeerders noemen beiden “een echte, onverwachte zegen!”

De nieuwste creatie van Homemade heet Sjeekspier en is van 17 t/m 21 juni te zien in Odeon, Zwolle. Deze voorstelling met studenten van Song & Dance Landstede, Deltion & Cibap gaat over jongeren en geld en wordt geproduceerd in samenwerking met Rabobank IJsseldelta en Delta Wonen. Het script en de regie zijn van Dick van den Heuvel; de muziek is gecomponeerd door Jeroen Sleyfer.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.