Theatergroep ‘Theater in Actie’ start met repetities voor de intense voorstelling ‘De Confrontatie’.

Theatergroep ‘Theater in Actie’ start met repetities voor de intense voorstelling ‘De Confrontatie’.

De repetities voor de nieuwe voorstelling ‘De Confrontatie’ zijn van start gegaan in Theater de Poorterij in Zaltbommel. Onder het genot van champagne en taart is het creatieve team van ‘Theater in Actie’ van start gegaan met de repetities van deze splinternieuwe (educatieve) voorstelling, gebaseerd op de schooltijd van theatermaker Leon van Uden.

“Tijdens de lockdown heb ik veel tijd gehad om na te denken over mijn verleden, het heden en de toekomst. Ik kwam erachter dat ik mijn pestverleden nog helemaal niet heb verwerkt en dat het nog steeds deel uitmaakt van mijn leven. Zowel in positieve als in negatieve zin. Graag wil ik middels theater iets betekenen voor de mensen die hier ook mee worstelen. Vanuit die wens is ‘Theater in Actie’ en onze eerste voorstelling ‘De Confrontatie’ ontstaan. Op dit moment werk ik nauw samen met acteur Casper Schimmel van Theaterbureau ‘De Rode Loper’, Martin Determann van ‘Het Decoratelier’, Huug Duin, Ilse van den Heuvel, Erwin Dekker, Ivo van Harmelen van ‘Theater de Poorterij’ en spelcoach Kim Sliggers om de voorstelling vorm te geven. We kunnen niet wachten om vanaf oktober te gaan touren door het land, om met deze persoonlijke productie de sfeer op (middelbare) scholen iets veiliger te maken.”

Over de voorstelling
Wat als je middelbare school een hel was en je, twintig jaar later, de ultieme kans krijgt om je pester(s) te confronteren?
 
Het overkomt Bas. Na een zeer vervelende schooltijd lijkt zijn leven eindelijk in balans: hij heeft een lieve vriend, geweldige vrienden en een mooie carrière. Echter, achter die opgewekte lach zit nog altijd dat diepgewortelde trauma verborgen. Dan doet zich een onverwachte kans voor…
 
In dit, op waarheid gebaseerde verhaal, worden Bas en Lucas opgesloten in een kleine ruimte, waaruit ontsnappen onmogelijk is. De pester tegenover de gepeste. Het slachtoffer tegenover de dader. Wat volgt is een intense confrontatie met vurige gesprekken, vooroordelen en ontroerende momenten. Terwijl we de mannen en hun motieven steeds beter leren kennen rijst de vraag: wie is het echte slachtoffer? Het zal een ‘verblijf’ worden die hun leven en dat van de toeschouwer voorgoed zal veranderen.
 
Naast deze verhaallijn zijn we ook getuige van een schokkend verhaal dat zich afspeelt in het heden. Een pestsituatie waarin social media een gevaarlijke rol speelt. De twee verhaallijnen klimmen samen naar een heftige en emotionele climax, waarbij wegkijken geen optie is.
 
‘De Confrontatie’ is de ultieme interactieve voorstelling over (de nasleep van) pesten, seksuele diversiteit, cultuurverschil, social media, vooroordelen én in actie komen!

Wil jij samen met ons in actie komen en samen de wereld rijker, mooier en veiliger maken? Informatie kun je vinden op www.theaterinactie.nl.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.