Theatergroep Mangrove: Zoektocht naar de grootste fan van Sinterklaas – FotoReportage

Deze voorstelling is in opdracht van gemeente Rotterdam en is bedoeld voor zieke kinderen en kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. 
Het Witte Bedjes Sinterklaasfeest en is al jaren een begrip in Rotterdam.
De regie en presentatie wordt al 10 jaar gedaan door Annemieke van der Linde
De afgelopen jaren spelen de talenten van theatergroep met veel plezier een speciale voorstelling voor deze bijzondere kinderen.
De spelers vinden deze voorstelling één van de hoogte punten van het najaar.

Het verhaal:

Sinterklaas komt altijd met veel plezier naar Nederland. Dit jaar heeft hij bedacht dat hij zijn verjaardag graag wil vieren bij zijn allergrootste fan.

Een grote tv. zender schrijft dan ook de ‘Zoektocht naar de grootste fan van Sinterklaas’ uit. Duizenden mensen melden zich aan.

Na de audities blijven er drie kandidaten over. Hertogin van Slagroomtaart tot Kersenvlaai, Hertog van Kwaad tot Erger en Slimme Jimmy. Zij zijn door de jury uitgekozen tot de finalisten. Het wordt een spannend spelprogramma waarin ze onder leiding van de bekende presentator Freddy Flits allerlei opdrachten moeten voltooien om te bewijzen dat zij de sint  grootste fan zijn en de kinderen uit de zaal moeten hen natuurlijk helpen. Maar dan blijkt er een heel leuk meisje, genaamd Lisa Lief door de Sint zelf uitgekozen te zijn om ook deel te nemen aan de finale. Zij heeft de wild card gewonnen. Daar hadden de drie fanatieke finalisten niet op gerekend. Slimme Jimmy die het programma als eerste moet verlaten is boos en probeert het programma en de andere deelnemers te dwarsbomen door zijn uitvindingen (drankjes etc.) op hen los te laten. En de hertog en hertogin die broer en zus blijken te zijn maken elkaar ook het leven zuur. Ze zijn allebei vastberaden de finale te winnen en schuwen daar niks voor. Alles wordt uit de kast getrokken en ze laten zelfs hun lakeien bij elkaar spioneren. Truus Confuus, de opnameleider van het TV. programma probeert de boel nog rustig te houden, maar met zulke kandidaten is dat onmogelijk.

Het wordt één grote chaos en het programma dreigt in de soep te lopen, maar daar is Lisa Lief, die met alle eerlijkheid en lief zijn de sint zijn hart verovert en de titel ‘De grootste fan van Sinterklaas’ verdient.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.