Theatergroep Mangrove zoekt professionele acteurs m/v voor de voorstelling ‘Zomerdroom’.

Theatergroep Mangrove zoekt professionele acteurs m/v voor de voorstelling ‘Zomerdroom’.

Een cross-overvoorstelling geïnspireerd op Shakespeares ‘Een Midzomernachtdroom’

Op woensdag 25 maart organiseert Theatergroep Mangrove audities voor de cross-overvoorstelling Zomerdroom die van 10 t/m 14 juni 2020 zal spelen in Islemunda Rotterdam.

We zijn op zoek naar acteurs voor de volgende rollen:

 • Acteur (M) 25-40 jaar (zelfde speelleeftijd). Rol: regisseur van een amateurtheatergezelschap. Type: aantrekkelijke man met flair en charisma en enigszins vrouwelijke trekjes.
 • Acteur (M) vanaf 40 jaar (speelleeftijd 40+) voor de rol van vastgoedmagnaat, vader van één van de jonge geliefden. Type: dominante, autoritaire man.
 • Acteur (M) vanaf 40 jaar (speelleeftijd 40-45). Rol: hoteleigenaar en vader van één van de jonge geliefden. Type: sulletje, weinig autoriteit, slungelig voorkomen.
 • Acteur (V) vanaf 40 jaar (speelleeftijd 40-50), Rol: compagnon van vastgoedmagnaat en moeder van één van de jonge geliefden.

Wat zoeken we:

Zomerdroom is een cross-overvoorstelling. Dit houdt in dat er naast een professionele cast een grote spelersgroep van amateurspelers in de leeftijd van 8-80 jaar aan de voorstelling meedoet. Het is ontzettend belangrijk dat je ervaring hebt in het werken met amateurspelers en affiniteit hebt met deze spelersgroep. Verder zoeken wij acteurs die:

 • Een sterke tekstbehandeling hebben
 • Grotesk durven spelen
 • Goed onder regie kunnen werken
 • Flexibel zijn
 • In korte tijd een voorstelling kunnen repeteren
 • Een groot sociaal gevoel hebben en teamplayers zijn
 • Affiniteit hebben met amateurspelers
 • Woonachtig in Rotterdam is een pré

Wij zoeken acteurs die professioneel geschoold zijn en/of veel ervaring in het theaterveld hebben opgedaan en die zich kunnen vinden in de visie en werkwijze van Mangrove. Hierover vind je meer op onze site www.theatergroepmangrove.nl

Mangrove is een gemêleerd gezelschap. We nodigen dan ook acteurs van alle etnische achtergronden uit om zich aan te melden.

Wat bieden we:

 • Vergoeding op projectbasis: de projecten van Mangrove worden gesubsidieerd op projectbasis. Dit houdt in dat de vergoedingen afhankelijk zijn van het toegekende subsidiebedrag. Wij doen ons uiterste best om al onze acteurs CAO-conform te vergoeden.
 • Lunch en diner tijdens repetitie- en speelperiode.
 • Reiskostenvergoeding in overleg.
 • Een klein, jong en zeer hardwerkend team.
 • Afzonderlijke aandacht voor elke acteur.
 • Een plek bij een snel groeiend gezelschap.
 • Mogelijkheden voor een langere samenwerking.

N.B. Nog niet alle toezeggingen van de subsidiefondsen zijn binnen. Of het project daadwerkelijk doorgang zal vinden is daarvan afhankelijk.

Repetities:

Mangrove is gevestigd in Rotterdam. De repetities vinden plaats in onze eigen repetitieruimte Spot op Zuid en de voorstellingen spelen in Islemunda, het podium van IJsselmonde.

De repetities vinden plaats tussen 11 mei 2020 (eerste scriptlezing) en 7 juni 2020. Montage en generale zijn op 8 & 9 juni 2020. De repetities vinden zowel overdag als ’s avonds en in het weekend plaats. Max. 5 repetities per week. Zeer goede beschikbaarheid voor deze periode is een vereiste.

Over de auditie:

De audities vinden plaats tussen 10.00 en 21.00. Je doet een individuele auditie met een acteur van Mangrove als tegenspeler. Deze auditie duurt circa 20 minuten. Een voorkeur voor een dagdeel aangeven is mogelijk, wij kunnen echter niet garanderen dat je ook op je voorkeurstijd wordt ingepland. De auditie wordt afgenomen door Derk Oudshoorn en Annemieke Elstak die de co-regie van deze voorstelling op zich nemen.

Voor onze nieuwe voortgezet onderwijsvoorstelling, een bewerking van Elektra, die zal spelen vanaf voorjaar 2021 houden we binnenkort een aantal werksessies. Hiervoor zijn we op zoek naar een actrice (40+) voor de rol van Klytaimestra. Mocht je hiervoor ook willen auditeren, geef dit dan duidelijk aan in je mail.

Aanmelden:

Ben je enthousiast geworden en denk je dat jij bij Mangrove past? Meld je dan vóór 10 maart 2020 aan voor de auditie door je CV, foto en een uitgebreide motivatie te mailen naar info@theatergroepmangrove.nl. Deze mail mag je richten aan artistiek leider Annemieke Elstak. Zonder motivatie wordt je aanmelding niet in behandeling genomen. Uiterlijk 16 maart krijg je bericht of je uitgenodigd wordt voor de auditie van 25 maart.

Acquisitie op basis van deze oproep wordt niet op prijs gesteld, evenals contact met medewerkers van Mangrove.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.