Theatergroep Mangrove maakt nieuwe plannen bekend en zoekt spelers.

Het Rotterdamse gezelschap Theatergroep Mangrove heeft vorige week de nieuwe producties aan het publiek gepresenteerd.

Op 16 juni beleefde de voorstelling ‘Atalanta’ na een tournee van maar liefst vijf seizoenen de officiële dernière. Tijdens deze avond presenteerde artistiek leider Annemieke Elstak-van der Linde de nieuwe plannen voor Theatergroep Mangrove. In het vooruitzicht staan grote projecten, waarmee Mangrove een nieuwe fase ingaat. In het komende seizoen produceren zij gloednieuwe voorstellingen met professionele acteurs en met amateurspelers. En voor sommige projecten zoeken zij spelers!

Jongeren

Natuurlijk brengt Mangrove na ‘Atalanta’ en ‘Feeks’ weer een bewerking van een klassieker op de planken, een nieuwe professionele jongerenvoorstelling die langs scholen en theaters zal reizen. In het voorjaar van 2019 zal de voorstelling ‘Antigone’ in première gaan, de Griekse tragedie van Sophocles, geheel in Mangrove-stijl: snel, toegankelijk en humoristisch. Deze voorstelling zal wederom verkocht worden door impresariaat Buro Bannink.

Sinterklaas

Al jaren maakt Mangrove in de Sinterklaas periode een vrolijke voorstelling met een professionele cast voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke of lichamelijke handicap, in opdracht van de Gemeente Rotterdam. Deze voorstelling vindt dit jaar plaats op woensdag 28 november in de grote zaal van Theater Zuidplein. Dit jaar heeft de Gemeente Rotterdam de gehele organisatie van dit bijzondere project aan Mangrove overgedragen. Mangrove is trots op dit vertrouwen van de gemeente en zal vanaf 2018 jaarlijks de hele productie op zich nemen en daarnaast verantwoordelijk zijn voor een deel van de Rotterdamse intocht van Sinterklaas. Deze voorstelling kan ook geboekt worden door theaters en andere organisaties. Voor meer informatie mail naar boekingen@theatergroepmangrove.nl

Kerst

In de week voor Kerst produceert Mangrove in samenwerking met Islemunda, Podium van IJsselmonde een groots opgezette, Rotterdamse kerstvoorstelling. Het klassieke verhaal ‘Het meisje met de zwavelstokjes’ wordt bewerkt tot de interactieve live-televisieshow ‘All You Need Is Kerst’. Een humoristische en muzikale avond waarbij het publiek actief betrokken wordt. Uniek aan deze voorstelling is dat er naast professionele acteurs en een live band ook amateurspelers zullen meedoen. En daar kun jij bij horen!

Bij Mangrove

Ben je professioneel acteur en spreekt de stijl van Mangrove je aan, dan kan je altijd je CV. en motivatie sturen naar info@theatergroepmangrove.nl. In het najaar zullen wij ook audities voor onze professionele producties houden. Woonachtig zijn in Rotterdam is een pré. Wij nodigen acteurs van alle afkomsten uit om te reageren.

Voor meerdere projecten in seizoen 2018/2019 zoekt Mangrove amateurspelers. Voor de kerstvoorstelling worden spelers gezocht om kleine rollen te vervullen. Zij zullen deel uitmaken van het verhaal van het meisje met de zwavelstokjes. Mangrove doet niet aan uitgebreide auditieprocedures. Wie interesse heeft, wordt wel uitgenodigd voor een eerste algemene werksessie om te kijken of het van beide kanten klikt. Spelervaring is een pré, maar zeker geen vereiste.

Ook is Mangrove voornemens om mee te doen aan het Amateur Theater Festival Rotterdam 2019. Dit evenement vindt ieder jaar in januari plaats en Mangrove heeft al eerder met voorstellingen deelgenomen. In het najaar willen zij met hun 18+ amateurgroep een nieuwe voorstelling gaan maken voor dit festival. Natuurlijk is het ook hiervoor mogelijk om je aan te melden als speler. Ook hiervoor is geen spelervaring vereist. Het belangrijkste is dat deelnemers de motivatie hebben om iedere week naar de repetities te komen en een passie voor spelen hebben.

Lijkt het je leuk om Mangrove beter te leren kennen, maar heeft spelen je interesse niet? Dan ben je ook van harte welkom als vrijwilliger! Mangrove is altijd blij met helpende handen rondom voorstellingen. Ook achter de schermen is Mangrove een ontzettend leuke organisatie.

Wil je je aanmelden om deel te nemen aan activiteiten of op de hoogte blijven van alles over Mangrove? Stuur dan een mailtje naar info@theatergroepmangrove.nl om je aan te melden voor onze nieuwsbrief en neem een kijkje op de website: www.theatergroepmangrove.nl

Tot gauw bij Mangrove!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.