Theatergroep Kwatta naar Amerika en Canada met Love that dog

Theatergroep Kwatta naar Amerika en Canada met Love that dog

Amerika en Canada love Sky

De stoere poëtische voorstelling Love that Dog (Hou van die hond) van Theatergroep Kwatta toert van 31 maart tot en met 5 juni 2016 door Amerika en Canada. 78 keer wordt Love that dog gespeeld, 78 keer brengt de getalenteerde maar bescheiden hoofdrolspeler Jack een ode aan zijn hond Sky – beter bekend als Sprint zoals hij in de Nederlandse versie heet. Amerika en Canada love Sky! Eerder boekte Kwatta ook al successen in het buitenland, onder meer met de voorstelling Manxmouse.

Hou van die hond, gebaseerd op het gelijknamige boek van Cheryl Creech, is het ontroerende, poëtische en inspirerende dagboek van een jongen – Jack – die leert dat woorden iets wonderbaarlijks kunnen zijn. Kwatta speelde de voorstelling in 2010 en 2013 in Nederland. Met de Engelse versie Love that Dog won Kwatta de tweede prijs van de IPAY showcase 2015. En nu is het tijd voor een buitenlandse tour. Naast een serie vrije voorstellingen komen, net als in Nederland, ook veel Amerikaanse en Canadese schoolklassen de voorstelling komen bezoeken.

‘Bovenal is Hou van die hond een fantasierijke ode aan de poëzie’ 

(De Gelderlander, 18 oktober 2010)

‘Het levendige decor van Hou van die hond zorgt voor een treffende illustratie van het feit dat alledaagse gebeurtenissen best kunnen inspireren tot fraaie poëzie’ (De Volkskrant, 28 oktober 2010)

Internationale aandacht voor Kwatta In 2013 won Kwatta met de Engelse versie van Mismuis (Manxmouse) de Victor-award, een belangrijke Amerikaanse prijs. In 2014 en 2015 toerde Kwatta met Manxmouse twee keer door Amerika en Canada en deed zij een tour door Schotland en Ierland. Met haar buitenlandse tours onderstreept Kwatta haar streven om onbegrensd theater te maken.

Meer info over Kwatta en Love that dog op www.kwatta.info

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.