Theatergezelschap BonteHond presenteert:WINTER PRAATJE – Een theatrale route rond (online) eenzaamheid

Theatergezelschap BonteHond presenteert:WINTER PRAATJE – Een theatrale route rond (online) eenzaamheid

Hoewel het digitale tijdperk vele uitkomsten biedt om contact met elkaar en de wereld te onderhouden, blijkt het geen wondermiddel tegen eenzaamheid en kan het soms zelfs eenzaamheid in de hand werken. Theatergezelschap BonteHond wil aandacht geven aan de online eenzaamheid met Winter Praatje. Een theatrale route waar –middels theater, beeld, audio en interactie- het thema eenzaamheid wordt onderzocht. De tweede editie van de wandelroute zal, geheel Coronaproof, plaatsvinden op zaterdag 19 december in het centrum van Almere.

In 2019 was de eerste editie vande route, dietoen nog Een Maatje of een Praatje heette. Wegens het succes van de eerste editie zal de route een jaarlijks terugkerend evenement worden onder de naam Winter Praatje met elk jaar een ander thema rondom eenzaamheid. Voor de tweede editie zal dit thema online eenzaamheid zijn en ook dit jaar zal in het teken staan van herkenning, verwondering en eyeopeners met een theatrale traktatie en een verrassende ontmoeting als afsluiter.De route zal wel een iets andere vorm aannemen. In plaats van in groepen lopen deelnemers individueel -of per huishouden- met een audiotour, die ook via de eigen telefoon te beluisteren is. Daarnaast zal de ontmoeting op het einde een afstandelijke doch intiemere vorm aannemen.

Raak me aan of ik schiet!

Het thema eenzaamheid is in deze tijd wellicht actueler dan ooit. Nu fysiek contact afgeraden wordt wenden we ons massaal tot de schermen, maar ook digitaal kan je eenzaam zijn; het onderwerp zijn van pesterijen, alleen staan in een online discussie of je niet gezien voelen op sociale media. En nu steeds meer van ons leven zich online plaatsvindt krijgen helaas steeds meer mensen ermee te maken. Theatergezelschap BonteHond wil een gezicht geven aan dit vaak onzichtbare probleem en werkt hiervoor samen met ervaringsdeskundigen en maatschappelijke partners.

Winter Praatje isvoor jong en oud een bijzondere ervaring in een tijd waarin nieuwe ervaringen en ontmoetingen schaars zijn. De route duurt ongeveer 60 minuten, is geheel Coronaproof en deelname is gratis. Wel is het verplicht je van tevoren in te schrijven op een tijdslot. Aanmelden kan via dit formulier: bit.ly/winter-praatje

Kijk voor meer informatie op: www.bontehond.net/winter-praatje

CONCEPT & REGIE: Pieternel Bollmann SPEL: Kim Aikman, Beaudil Elzenga, Daan Weterings TEKST: Marjet Moorman TECHNIEK: Klim Nelissen ARTISTIEK ADVIES: Judith Faas PRODUCTIE: Nikita Oldert MET DANK AAN: Humanitas, VMCA, Stad en Natuur, De Schoor, Vitree, e.a.

BonteHond maakt beeldend en fysiek theater voor alle leeftijden in theaters en op andere spannende plekken. Vanuit Almere toert het jeugdtheatergezelschap langs theaters, festivals, scholen en bijzondere (buiten)locaties door Nederland, België en steeds vaker daarbuiten. Met publiekswerking en de eigen educatieve leerlijn KIDD bereikt BonteHond ook mensen die niet gauw met kunst & cultuur in aanraking komen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.