Theatergezelschap BonteHond maakt een troostende voorstelling over scheiden en schuldgevoel

Scheidingen gaan vaak gepaard met een wervelwind van emoties voor alle betrokkenen. EN DE WINNAAR IS… van Theatergezelschap BonteHond gaat over zo’n scheiding. Voorafgaand aan de voorstelling hebben de makers onderzoek gedaan naar de invloed van een scheiding op kinderen en de schuldgevoelens die hierbij komen kijken. Regisseur Judith Faas wil in de voorstelling op eigen wijze het verdriet en de pijn van een scheiding blootleggen en een stem geven aan kinderen met onnodige schuldgevoelens.

Op 13 september is het de dag van de scheiding, op deze dag opent De Nederlandse vereniging Familie- en Erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) hun kantoren om informatie te geven over scheiden. Pubercoach en ouderschapsdeskundige Meta Herman de Groot van Pro Kid Divorce hielp bij het onderzoek voor EN DE WINNAAR IS… en kwam kijken naar een doorloop van de voorstelling. “Voor iedereen die met echtscheiding te maken heeft is het een belangrijke voorstelling om naartoe te gaan. Het heeft alle ingrediënten in zich die de realiteit raken”, aldus Herman de Groot, “Ik denk dat het ook waardevol is voor ouders die niet uit elkaar gaan. De voorstelling gaat naast het scheiden juist ook over de relatie zelf en hoe je met elkaar omgaat.”

De voorstelling EN DE WINNAAR IS… gaat op 22 september in première in De Voetnoot in Almere. Op vrijdag 20 september is op dezelfde locatie een Try-out. Speciaal voor deze twee voorstellingen is er een actie in het leven geroepen: ”Kom met je ex, krijg het tweede kaartje gratis”. Kijk op www.bontehond.net/en-de-winnaar-is voor meer informatie.

SPEELLIJST

VR 20 SEP 19:00 De Voetnoot Almere Try-out

ZO 22 SEP 15:00 De Voetnoot Almere Première

ZO 29 SEP 16:00 Theater De Kampanje Den Helder
ZO 06 OKT 15:00 Maas Podium Rotterdam
ZO 13 OKT 16:00 DAT! Theater Amsterdam

DO 17 OKT 19:30 Toneelschuur Haarlem

WO 23 OKT 19:30 Stadsschouwburg Utrecht Utrecht

DO 24 OKT 14:30 Grand Theatre Groningen

VR 25 OKT 19:30 Theater aan de slinger Houten

VR 01 NOV 19:30 Theater De Krakeling Amsterdam

ZA 02 NOV 16:00 Theater De Krakeling Amsterdam

ZO 17 NOV 14:30 Stadsschouwburg De Harmonie Leeuwarden

CONCEPT EN REGIE: Judith Faas TEKST: Sanne Schuhmacher SPEL: Dionisio Matias, Sabrina NaberMacnack, Eva Zwart MUZIEK: Gery Mendes DRAMATURGIE: René Geerlings REGIEASSISTENTIE: Millie Lijbers LICHTONTWERP: Remko van Wely TECHNIEK: Klim Nelissen PRODUCTIE: Sanne Priem MET DANK AAN: Humanitas, basisschool De Zevensprong, basisschool De Vuurvogel
FOTOGRAFIE: Kamerich & Budwilowitz/EYES2

BonteHond maakt beeldend en fysiek theater voor alle leeftijden in theaters en op andere spannende plekken. Vanuit Almere toert het jeugdtheatergezelschap langs theaters, festivals, scholen en bijzondere (buiten)locaties door Nederland, België en steeds vaker daarbuiten. Met publiekswerking en de eigen educatieve leerlijn KIDD bereikt BonteHond ook mensen die niet gauw met kunst & cultuur in aanraking komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.