Theatercollege door Jelle Brandt Corstius met Oleg Fateev – Verhalen van een overlever in moeilijke landen

Theatercollege door Jelle Brandt Corstius met Oleg Fateev

AMSTERDAM – Op donderdag 11 oktober vindt in de Kleine Komedie in Amsterdam de première plaats van een bijzonder theatercollege door reisjournalist Jelle Brandt Corstius. Daarin neemt hij u mee naar wat hij zelf ‘moeilijke landen’ noemt. Begeleid door bayan-speler Oleg Fateev vertelt Brandt Corstius op meeslepende wijze over zijn reizen naar India, Alaska, Rusland en de rest van de wereld. Wat heeft hij geleerd van de mensen die hij tegenkwam? En wat was de moeilijkste reis die hij ooit heeft gemaakt? De tournee loopt tot eind november.

Sommige mensen zijn rusteloos, willen altijd nieuwe reizen maken, anderen ontmoeten en indrukken opdoen. Reisjournalist en meesterverteller Jelle Brandt Corstius is er zo een. Al meer dan tien jaar is hij op pad voor Trouw, de VPRO, of gewoon voor zichzelf. Met een cameraploeg in een busje in de onherbergzame Kaukasus, met een fotograaf bij de walvisjacht in Alaska of op de fiets naar de Middellandse Zee, met zijn vader in de fietstas. Nou ja, zijn as dan.
Jelle Brandt Corstius: “Al meer dan tien jaar ben ik onderweg voor boeken en televisie. Nu is het tijd om pas op de plaats te maken en eens terug te kijken. Ik hoop het publiek mee te kunnen nemen naar de meest bijzondere plekken die ik heb bezocht. Zodat ze het gevoel hebben er even geweest te zijn. De voorstelling is bovendien heel persoonlijk geworden. Wat heb ik geleerd van deze reizen? Hoe hebben ze mij gevormd? Reizen is namelijk heus niet altijd leuk. Je moet veel regelen, mijn vrienden denken dat ik altijd weg ben en soms zit je zomaar een dag op een vliegveld. Ook dan moet je zien te overleven.”
In deze reis om de wereld draait het vooral om ontmoetingen met gewone mensen. Mensen uit de grootste sloppenwijk van India, die trots zijn om er te wonen en Brandt Corstius met open armen ontvangen. Mensen die zich in de bergen dichter bij God voelen. Of mensen die hun schouders ophalen als een kogel rakelings voorbij schiet. “Ik ben een reiziger die zich graag verbaast en kan genieten van de uitdagingen van moeilijke landen. Maar ik kom ook graag weer thuis in Nederland, waar ik zeker weet dat ik om 15.48 uur bij het theater aankom na een rit met mijn elektrische auto.”
Het theatercollege wordt muzikaal begeleid door Oleg Fateev. Hij is geboren in Moldavië en reist de hele wereld over met zijn bayan, een Russische accordeon. Oleg heeft opgetreden met artiesten als Herman van Veen, Nynke Laverman en Mathilde Santing. Daarnaast was hij actief als muzikaal leider, componist en arrangeur bij diverse theatergezelschappen, waaronder het Ro Theater. Oleg Fateev zal op zijn eigen karakteristieke wijze de verhalen van Jelle een internationale sfeer meegeven.
Speelperiode: 28 september – 27 november 2018 in 16 Nederlandse theaters
Première: donderdag 11 oktober, De Kleine Komedie, Amsterdam
Volledige speellijst: www.jellebc.nl onder Agenda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.