Theater Sonnevanck en hiphop-theatercollectief DIEHELEDING spelen ‘De Baron van Münchhausen’

Theater Sonnevanck en hiphop-theatercollectief DIEHELEDING spelen ‘De Baron van Münchhausen’

Theater Sonnevanck presenteert samen met hiphop-theatercollectief DIEHELEDING dit voorjaar het wonderbaarlijke en sowieso waargebeurde verhaal van De Baron van Münchhausen. Een kleurrijke en muzikale familievoorstelling die zoekt naar de waarde van waarheid en de verleidelijkheid van het liegen. Want liegen onze helden, de beroemde rappers, vloggers en modellen op tv, niet ook allemaal een beetje? De Baron van Münchhausen (7+) gaat op 11 februari in première en speelt t/m 29 maart 2022 in theaters in Nederland en België.

Fakenews kanonskogels

Aan iedereen die het maar horen wil, vertelt de Baron van Münchhausen over de wonderlijke avonturen die hij heeft beleefd: rappende matrozen, breakdancende paarden en fakenews kanonskogels die inslaan als de beat die dropt. De Baron is een held! Maar… waarom liegt hij eigenlijk?

De Baron van Münchhausen is een man die zo waarachtig en overtuigend goed kan vertellen, dat je af en toe vergeet dat je naar een leugenaar luistert. Wanneer is iets liegen en wanneer is het fantasie? Is liegen altijd slecht? En waarom de waarheid spreken, als je een wereld bij elkaar kunt liegen waar het veel leuker is?

DIEHELEDING

De Baron van Münchhausen is de eerste voorstelling die Theater Sonnevanck en hiphop-theatercollectief DIEHELEDING samen maken. Het collectief bestaat uit Steven Ivo, Nick Livramento Silva, Merel Pauw, Dalorim Wartes en Jip Vuik (regie). Voor De Baron van Münchhausen schreven ze nieuwe teksten en produceerden ze nieuwe muziek. Ze lieten zich inspireren door de verhalen van Karl Friedrich Hieronymus von Münchhausen, een Duitse edelman die in de 18de eeuw leefde. Hij diende in het leger en over die tijd vertelde hij zeer sterke verhalen, die als volksverhalen voortleefden. Zo beweerde hij dat hij op een kanonskogel had gevlogen en zichzelf aan zijn vlecht omhoog getrokken had uit een moeras.

Dit voorjaar in de theaters

De Baron van Münchhausen gaat op vrijdag 11 februari in première in de zaal van Theater Sonnevanck in Enschede en speelt t/m 29 maart in theaters in Nederland en België. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 7 jaar en duurt ongeveer een uur. Meer informatie en de speellijst op www.sonnevanck.nl/voorstelling/de-baron-van-munchhausen.

Publiciteitsbeeld: Benning & Gladkova

Credits

Tekst, muziek & spel: DIEHELEDING – Steven Ivo, Nick Livramento Silva, Merel Pauw, Dalorim Wartes en Jip Vuik (regie) | Decor & kostuums: Sanne Oostervink | Dramaturgie: Daniël van Klaveren | Lichtontwerp: Tim van ’t Hof | Techniek: Erik Maes en Edwin Mol | Decorbouw: Jeroen van Terheijden

Speelijst De Baron van Münchhausen 2022

vr 11 februari19.30 uurTheater Sonnevanck – premièreEnschede
zo 13 februari15.00 uurTheater RotterdamRotterdam
vr 18 februari19.00 uurSchouwburg AmstelveenAmstelveen
zo 20 februari15.00 uurC.C. De AdelbergLommel (België)
wo 23 februari14.00 & 19.00 uurTheater SonnevanckEnschede
vr 25 februari14.30 uurGrand TheatreGroningen
za 26 februari15.00 uurPodium Hoge WoerdDe Meern
zo 27 februari15.00 uurTheater VeerensmederijAmersfoort
di 1 maart15.00 uurTheater OrpheusApeldoorn
wo 2 maart14.30 uurStadstheater ArnhemArnhem
za 5 maart14.00 uurStadsschouwburg UtrechtUtrecht
zo 6 maart14.00 uurHet Nationale Theater locatie: Theater aan het SpuiDen Haag
wo 9 maart15.00 uurPerron-3Rosmalen
vr 11 maart19.30 uurSchouwburg KunstminDordrecht
za 12 maart16.00 uurZwolse Theaters locatie: Schouwburg OdeonZwolle
zo 13 maart15.00 uurSchuurHaarlem
vr 18 maart19.30 uurMaaspodiumRotterdam
za 19 maart14.30 uurTheater De KrakelingAmsterdam
zo 20 maart14.30 uurTheater De KrakelingAmsterdam
zo 27 maart14.30 uurTheater Sonnevanck verkoop via WilminktheaterEnschede

Naast deze openbare voorstellingen speelt De Baron van Münchhausen van 11 februari t/m 29 maart 2022 vele besloten voorstellingen voor scholen.

Theater Sonnevanck maakt nieuw, professioneel muziektheater voor iedereen vanaf 4 jaar. Met fysiek, energiek spel en verrassende en vernieuwende composities schudden we de verbeeldingskracht wakker. Sonnevanck speelt voorstellingen voor kinderen, jongeren en volwassen in het theater, in speellokalen op basisscholen en op middelbare scholen in onze tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer. Theater Sonnevanck is een van de jeugdtheatergezelschappen in de landelijke Basisinfrastructuur (BIS).

DIEHELEDING is een hiphop-theatercollectief dat samen bouwt aan muziektheater. Zij maken voorstellingen met als voornaamste genre hiphop, waarbij ze eigen teksten schrijven en eigen muziek produceren. Door hun persoonlijke kijk op thema’s en oude verhalen maken zij voorstellingen voor iedereen, met altijd één been in de (theater)geschiedenis en een ander been in de hedendaagse (muziek)cultuur.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.