Theater Sonnevanck bewerkt Het Bangedierenbos van Willem Wilmink tot nieuwe familievoorstelling

Theater Sonnevanck bewerkt Het Bangedierenbos van Willem Wilmink tot nieuwe familievoorstelling

De Enschedese schrijver Willem Wilmink schreef in 1976 het magische en grappige verhaal Het Bangedierenbos. De jonge theatermaker Dorien van Gent bewerkte voor Theater Sonnevanck het verhaal tot een beeldende en muzikale voorstelling, waarin ook veel liedjes van Harry Bannink te horen zijn. Het Bangedierenbos gaat op zondag 29 september in première en speelt tot en met 10 november in kleine theaters, bibliotheken en in speellokalen op basisscholen.

Voor iedereen die wel eens bang is om bang te zijn

Lena wil leren nooit niet nergens bang voor te zijn. Op een dag loopt ze per ongeluk Het Bangedierenbos in. Alle dieren die daar wonen zijn bang voor De Grote Gevaren, ook al hebben ze die nog nooit gezien. Lena besluit de dieren te helpen. Ze gooit haar eigen angsten overboord en gaat op zoek naar De Grote Gevaren. Zijn die eigenlijk wel zo eng als de dieren denken? Lukt het Lena om de dieren voor eens en voor altijd van hun angst te verlossen? We volgen Lena’s wonderlijke zoektocht naar een draak, struikrovers en angstaanjagende fluisterstemmen. Zelfs de allergrootste griezels blijken niet zonder angst door het leven te kunnen gaan. 

Talentvolle jonge makers

Dorien van Gent schreef de tekst en speelt daarnaast de rol van Lena in Het Bangedierenbos. De voorstellingwordt geregisseerd door de veelzijdige regisseur Liesje Knobel. Naast Dorien van Gent, spelen de talentvolle acteurs David van Uuden en Jasper Stoop in de voorstelling. De muzikale leiding is in handen van Bart Rijnink, die tevens de arrangementen heeft gemaakt.

Schrijver en actrice Dorien van Gent over Het Bangedierenbos:

“Toen ik klein was, dacht ik dat volwassenen niet bang meer waren. Ik dacht dat er een dag zou komen waarop ik zelf niet bang meer was. Dat zou de dag zijn waarop ik volwassen was geworden. Die dag is er tot op heden niet gekomen. Ik ben nog steeds bang. Daarbij heb ik het idee dat bang zijn iets slechts is en dapper en moedig zijn goed. Als je bang bent, moet je er zo snel mogelijk voor zorgen dat je dat niet meer bent en als dat niet lukt, kun je het maar beter aan niemand laten blijken. Ik denk dat ik niet de enige ben met deze angst om bang te zijn en vanwege het bestaan van dat gevoel wil ik deze voorstelling maken.”

Première

Het Bangedierenbos gaat op zondag 29 september in première in Concordia in Enschede. Vervolgens toert de voorstelling t/m 10 november door heel Nederland. Naast een aantal vrije voorstellingen in kleine theaters, speelt Het Bangedierenbos vele schoolvoorstellingen in bibliotheken en in speellokalen op basisscholen. De voorstelling is geschikt voor publiek vanaf 6 jaar. Meer informatie over de voorstelling: https://www.sonnevanck.nl/voorstelling/het-bangedierenbos

Credits

Naar Het Bangedierenbos van Willem Wilmink | Bewerking Dorien van Gent | Regie Liesje Knobel | Spel & zang Dorien van Gent, Jasper Stoop en David van Uuden | Compositie Harry Bannink |

FOTO:© Benning & Gladkova

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.