Theater Oostpool brengt all female popconcert met singer-songwriter Démira

Theater Oostpool brengt all female popconcert met singer-songwriter Démira

Vanaf 4 maart is de muziektheatershow Dochters van Nino te zien in de theaters. Met deze voorstelling doopt Oostpool de schouwburg om tot vrijplaats. Het publiek maakt een tijdreis langs de levens van opeenvolgende dochters en moeders. Welke geschiedenis van je voormoeders draag je met je mee? Welke toekomst wens je voor degenen die na jou komen? En dat allemaal in de vorm van een all female popconcert met nieuwe muziek van singer-songwriter Démira.

Theater Oostpool geeft een bruisend team van jonge makers de grote schouwburgzaal in handen. On the spot werkten schrijver Vera Morina (Midzomernachtsdroom), regisseur/schrijver Koen Verheijden, regisseur/componist Seppe Salomé, songwriter/producer Démira en drummer/producer Sharon Harman aan nieuwe teksten en muziek. Dismas is het eerste nummer van het album van Démira, Iggy, die uitkomt op 10 mei 2023. Hiermee opent tevens de voorstelling. Vanuit deze intro bouwt Démira samen met Sharon een muzikale wereld van surrealistische alt-pop (alternatieve popmuziek / alternative pop). Dismas bevraagt oorsprong, de betekenis daarvan en haar nalatenschap. In plaats van het maken van een wonder uit iets of een ander, nemen zij het heft existentieel zelf in handen. Een voorproefje is nu al te horen in de trailer van Dochters van Nino.

Het team creëerde in korte tijd een geheel nieuwe muzikale voorstelling. Mette Bouhuijs (Oorlogsvrouwen, Loenatik), tekende met haar jarenlange ervaring voor de eindregie. Vier actrices – Eeke Boonstra, Ezra Koppejan, Shelley Bos en Gonca Karasu – wekken als verschillende generaties van Nino’s het geheel tot leven op het toneel.

Dochters van Nino is een voorbode op Het Achtste Leven dat Oostpool volgend seizoen als marathonvoorstelling op de planken zal brengen. Dochters van Nino is van 4 maart t/m 20 mei 2023 in theaters in het hele land te zien. Première op 11 maart in Stadstheater Arnhem. Meer info vind je via oostpool.nl.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.