Theater Inclusief: Verhalen van Nu!

Theater Inclusief: Verhalen van Nu!

Den Haag – Op 21 februari  organiseert Theater Inclusief het event over inclusiviteit in de culturele sector ‘Verhalen van Nu’. Een feest, inhoudelijk programma en best practices dat op 21 februari van 12:30 tot 17:30 in Theater aan het Spui in Den Haag plaatsvindt.

Een realistische kijk vanuit de sector 

Theater Inclusief zet zich samen met 19 theaters en gezelschappen in om de inclusiviteit binnen de theaters te vergroten bij het publiek, personeel, programma en partners. Het idee achter dit event is om zoveel mogelijk het publiek te inspireren met praktische tips over diversiteit en inclusie binnen de culturele sector. Regelmatig horen we kreten als, het duurt te lang, we schieten niet op. Dit terwijl er tal van mooie voorbeelden zijn die onderbelicht zijn. Het gesprek zal dus gericht zijn op concrete ervaringen en verhalen, wat werkt er niet, maar vooral wat werkt er wel!

Met onze filosofie en werkwijze hanteren wij de Code Diversiteit & Inclusie die met verschillende organisaties opgesteld is om de culturele en creatieve industrie meer inclusief te maken. We zetten ons met zijn allen in voor een inclusievere sector en dit is het ideale event om best practices en tips & tricks van de smaakmakers mee te krijgen.

Sprekers zijn onder andere directeur Erfgoed & Kunsten bij OCW Christianne Mattijssen, Jitske Kramer, Alida Dors van BackBone, Nora Akachar van Trauma’s van Nora, Valentijn Fit (Tryater), Michiel Nannen (Toneelgroep Oostpool), Harmen van der Hoek (Noord Nederlands Toneel), Wouter van Ransbeek (Internationaal Theater Amsterdam) en Cees Debets (Het Nationale Theater) uitgenodigd om hun succesverhalen met ons te delen en inzichten te geven in hoe zij te werk gaan in hun voorstellingen, theaters en hun doelen.

Theater Inclusief laat zien hoe succesvol en inclusief de sector al is en door deze inzichten kunnen we straks met zijn allen anders kijken naar talent, nieuwe makers de kans geven voor talentontwikkeling en meer bi-culturele voorstellingen, programmamakers en publiek te betrekken bij de cultuursector.

De opening wordt verzorgd door Karima el Bouchtaoui en Khalid Ouaziz zal tips & tricks geven over marketing do’s & dont’s met een interactieve quiz.

Verhalen van Nu wordt door sociale ondernemer Deborah Cameron (Dee Dee) gepresenteerd. En er zijn hapjes aanwezig van Love & Peas en het is een mooi netwerkmoment om kennis te maken met de smaakmakers en nieuwe generatie makers uit de cultuursector.

Datum              21 februari 2020

Start                  12.30 tot 17.30

Locatie            Theater aan het Spui

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.