The Way You Sound Tonight terug in het theater.

The Way You Sound Tonight terug in het theater.

Winnaar van de Zwaan voor meest indrukwekkende dansvoorstelling van 2019, The Way You Sound Tonight van Arno Schuitemaker, komt wegens het eerdere grote succes, in december terug in de Nederlandse theaters.

“The Way You Sound Tonight is een van die theaterervaringen waarvan je verlangt dat die eeuwig voortduurt. Schuitemaker slaagt erin alle elementen te laten kloppen.” – VSCD Jury.
 
The Way You Sound Tonight streeft naar het vereeuwigen van een moment om grip te kunnen krijgen op het onvermijdelijke verstrijken van de tijd. Arno Schuitemaker creëerde de voorstelling terwijl hij een persoonlijk verlies doormaakte. Voor hem geeft The Way You Sound Tonight zowel een besef als een reminder dat in onze herinnering alles oneindig kan voortbestaan.
 
Van de doorlopende cycli waaruit dit indrukwekkende universum bestaat, ervaart het publiek er één. Vijf performers gaan onophoudelijk door, gebaseerd op en gedreven door het groeiende en pulserende ritme van adem en hartslag. Dag en nacht wisselen elkaar af. Vanuit één enkele beweging wordt de voorstelling een indringende en meeslepende trip.
 
De voorstelling ging in 2018 tijdens het Holland Festival in première en was volgens Cultuurpers “een van de hoogtepunten“. De voorstelling is, na de lange sluiting van theaters afgelopen seizoen, eindelijk weer in Nederland te zien. Arno maakte de voorstelling samen met vermaard lichtontwerper Jean Kalman en componist Aart Strootman, die speciaal voor dit werk een elektronische score componeerde: “Weergaloos“, oordeelde Brabants Dagblad.
 
Over Arno Schuitemaker
Voorstellingen van Arno Schuitemaker moet je ervaren, beleven, ondergaan. Zijn interdisciplinaire werk beweegt zich door het versmelten van non-stop beweging, elektronische muziek en indrukwekkende lichtontwerpen buiten de gebaande paden van dans. Met zijn vernieuwende invalshoek en fragmenten uit zijn dagboek als bron, transformeren zijn voorstellingen tot belichaamde bespiegelingen op het leven. Zijn werk is te zien geweest op toonaangevende podia en festivals in al meer dan 20 landen.

Meer op www.arnoschuitemaker.com
 
Komende tourdata
3 december, Theater de Vest, Alkmaar
6 december, Stadsschouwburg Groningen
14 december, Theater de Veste, Delft
18 december, Stadsschouwburg Nijmegen
 
Credits
Concept/choreografie: Arno Schuitemaker | Performers: Emilia Saavedra, Ivan Ugrin, Mark Christoph Klee, Reut Gez, Stein Fluijt | Dramaturgie: Guy Cools | Muziekcompositie: Aart Strootman | Lichtontwerp: Jean Kalman
 
The Way You Sound Tonight is een productie van SHARP/ArnoSchuitemaker in coproductie met het Holland Festival, Chaillot – Théâtre national de la Danse, DansBrabant en Le Pacifique CDCN Grenoble ARA in samenwerking met CCN2 Centre chorégraphique national de Grenoble. Met ondersteuning van ICK Amsterdam en met dank aan Het Huis Utrecht. The Way You Sound Tonight is tot stand gekomen met bijdragen van Fonds Podiumkunsten, Fonds 21 en NORMA Fonds.

FOTO: ©Piero Tauro

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.