The Visit door het Brabants Muziek-Theater speelde eindelijk zijn première

The Visit door het Brabants Muziek-Theater speelde eindelijk zijn première

Na ongeveer 2,5 jaar aan repetities en voorbereidingen, met veel ups en downs als gevolg van corona was het donderdagavond dan eindelijk zo ver. De musical The Visit van het Brabants Muziek-Theater ging in première in het Chassé Theater in Breda. Dat het Brabants Muziek-Theater The Visit opvoert, is een unieke aangelegenheid. Zij zijn het eerste amateurgezelschap wereldwijd dat de rechten van Vereinigte Bühnen Wien heeft gekregen. De Zwitserse componist Moritz Schneider was ook aanwezig bij de première.
 
The Visit vertelt het bloedstollende verhaal van de miljardair Claire Zachanassian. Zij keert na ruim 40 jaar terug naar het verarmde stadje Güllen en biedt de wanhopige inwoners twee miljard euro op één enkele voorwaarde: de dood van haar jeugdliefde Alfred. Een overweldigende muzikale sneltrein van geldzucht en paranoia volgt, afgewisseld met emotionele flashbacks naar wat was en wat had kunnen zijn.
 
De musical is gebaseerd op het toneelstuk ‘Der Besuch der alten Dame’ van Friedrich Dürrenmatt en ging in 2013 onder diezelfde titel in première in Zwitserland, met musicalicoon Pia Douwes in de hoofdrol. Nu brengt award-winnend theatergezelschap BMT Producties dit tijdloze verhaal over liefde, bedrog en wraak voor het eerst naar Nederland, onder begeleiding van een groot live-orkest. Laat je meeslepen in een fascinerend dilemma tussen geld en geweten en vraag jezelf af: wat zou jij doen?
 
The Visit is een amateur productie. Toch doen zij zeker niet onder aan professionele producties.  De productie is groots aangepakt met mooie decors en een goed lichtplan. In de orkestbak zit een mooi groot orkest live te spelen. Al had ik soms het gevoel dat het orkest de zang een beetje overstemde. Daarnaast was het spel en de zang niet altijd even goed verstaanbaar. Het spel en de zang werden verder wel sterk uitgevoerd door de cast.
 
Al met al staat het Brabants Muziek-Theater met The Visit met een sterke productie op het toneel.  The Visit is nog tot en met juni te zien in de theaters. Voor meer informatie over de tourdata ga naar www.bmtproducties.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.