The summer of love neemt je mee terug in de tijd.

The summer of love neemt je mee terug in de tijd.

Recensie: Mieke van der Raay

Afgelopen donderdag 19 september was de première van The Summer of Love, van DG theater, in het Zaantheater in Zaandam. The summer of Love neemt je mee terug in de tijd, namelijk naar het jaar 1967. De tijd van flower power, vrije liefde, LSD, maar ook de tijd waarin de Vietnam oorlog ter discussie staat. 

De zestiger jaren staan garant voor tijdloze muziek. Deze muziek is de inspiratiebron voor deze muzikale reis terug in de tijd. Bekende en onbekende nummers worden gezongen, met afwisselend korte scènes of originele filmbeelden op led-schermen. Ondersteund door originele filmbeelden brengt een live-band nummers als: ‘California Dreaming’, ‘San Francisco’, ‘Turn, Turn,Turn’, ’Somebody To Love’, ’Happy Together’, ‘Brown Eyed Girl’ en nog meer dan veertig andere ‘classics’ uit de zomer die de wereld voorgoed veranderde. 

De voorstelling bestaat uit twee aktes van 1 uur. De eerste akte bleef het publiek nog gewoon luisteren, maar na de pauze ging het publiek los en danste en zong ongedwongen mee. De eerste twee nummers klonk de zang niet echt zuiver, maar daar was daarna niets meer op aan te merken. De scènes zijn net iets over the top gespeeld, maar toch past het perfect bij deze voorstelling. Zelfs de kleding is uit de tijd van de flower power. De zangers en de band zijn voornamelijk afkomstig uit Engeland, maar spreken met een Amerikaans accent, zodat je geloofd dat je daadwerkelijk in het Amerika van 1967 bent. Enkelen hebben zelfs wat Nederlandse woordjes en zinnetjes ingestudeerd, wat best hilarisch was.

Ingrid Olivia, de lead zangeres, heeft iets charismatisch en heeft zeker het talent om je mee te nemen in de nostalgische muziek. Rebecca Harkins nam de toetsen voor haar rekening, maar haar solonummers bliezen je gewoon omver: zo zuiver, zo puur. Eddie king, Eddie Mann, Leo Aram-Downs en Louis Coupe, hadden ieder een eigen inbreng, met fantastische solonummers. 

The summer of love is puur genieten, maar heeft ook een boodschap. Dat vrede niet altijd vanzelfsprekend is. Maar dat je met liefde en respect voor elkaar een heel eind komt.
Voor meer informatie: https://www.dgtheater.nl/voorstelling/the-summer-of-love#story

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.