The Singing Factory presenteert popmusical Smike

The Singing Factory presenteert popmusical Smike

Afgelopen 11 september was de première van Smike, een popmusical met een poëtisch tintje. De foyer van Schouwburg Luchtbal in Antwerpen was gevuld met ouders en andere familieleden, die duidelijk al trots waren op de kinderen, die het zomaar aandurfde om in een grote productie te spelen.

Nadat hun jongerenkoren Youforia (16 t/m 25 jaar) en Melodia (10 t/m 15 jaar) de voorbije theaterseizoenen reeds mochten schitteren in de bejubelde musicalproducties ‘Magdalena’, ‘November 89′, ’13’ en ‘June Foster’, geeft productiehuis The Singing Factory nu ook hun 21 jongste talenten van kinderkoor Singfonia (6 t/m 12 jaar) de kans om als ensemble podiumervaring op te doen in een volwaardige musicalproductie.

Het verhaal

Zoals elk jaar ronselt Wackford Squeers leerlingen voor zijn kostschool, ‘Dotheboys Hall’, dé plek om ongewenste kinderen achter te laten. De kinderen worden er uitgebuit en verwaarloosd. ‘Dotheboys Hall’ staat volledig op zijn kop wanneer Nicholas Nickleby er als jonge assistent komt werken. Gebaseerd op waargebeurde feiten beschrijft Charles Dickens het leven in deze “school”. Een popmusical van Simon May, Clive Barett en Roger Holman, naar ‘Nicholas Nickleby’ van Charles Dickens.

Het verhaal is vooral heel voorspelbaar. Romantiek, spanning en humor, volgen elkaar in rap tempo op. Maar de kinderen zijn toch wel het middelpunt van de voorstelling.

Hoofdcast

De hoofdrollen in ‘Smike’ zijn weggelegd voor de 15-jarige Lucas Geldof uit Oostkamp (Smike) en Jens Goossens (24, Merksem), die in de huid van de jonge assistent van Wackford Squeers, Nicholas Nickleby, mag kruipen. De 13-jarige Senne Vanwildemeersch uit Dendermonde maakt zijn debuut in een hoofdcast als Wackford Jr. en krijgt als musicalzus Sara Heijlen (19, Kortenaken), die zich als Fanny Squeers mag uitleven. De rol van Tilda, de beste vriendin van Fanny Squeers, wordt vertolkt door Zowy Van Lierop (19, Terhagen) en de zeer getalenteerde 16-jarige Nell Moerbeek uit Kapellen neemt de dubbelrol Phib/Alice voor haar rekening. Dit jonge geweld krijgt met Leen De Graeve (weduwe Nickleby), Bross Verplancke (Mr.Snawly) en Joris Branckaerts (Wackford Squeers) een pak ervaring naast zich en kan bovendien rekenen op de tips & tricks van niemand minder dan Wanda Joosten, die een overtuigende slechte Mrs. Squeers ten tonele brengt..

Crew & creatives

Regie: Rudi Giron
Choreo: Matthew Michel
Koorleiding: Tinne De Groot en Lucy Bachot
Liveband: o.l.v. Ronny Plovie met Juan Carlos Rosquete Marquez, Ruben De Vleeschhouwer, David Robberecht, Sven Ysewyn, Robbe Desmet

Info en tickets

‘Smike’
Schouwburg Luchtbal – Columbiastraat – Antwerpen
Speeldata:


– Zaterdag 18 september: 15 uur
– Zaterdag 18 september: 20 uur
– Zondag 19 september: 15 uur – matinée

Tickets: www.singingfactory.be

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.