The School of Life op 1 maart in première met ‘Dit heb je niet op school geleerd’

The School of Life op 1 maart in première met ‘Dit heb je niet op school geleerd’

Op dinsdag 1 maart is de première van de voorstelling ‘Dit heb je niet op school geleerd’ van The School of Life in Stadsschouwburg Nijmegen.

De internationale school voor volwassenen The School of Life presenteert zijn eerste theatertour: ‘Dit heb je niet op school geleerd’. Vanaf 1 maart start de tour van dit theatercollege met de première in Stadsschouwburg Nijmegen. Met deze voorstelling zetten ze mensen aan het denken over die onderwerpen die uiteindelijk echt de kwaliteit van hun leven bepalen.

Het uitgangspunt? Goed leven leer je, net als rekenen en lezen, niet vanzelf. Als we volwassen worden is er alleen geen aangewezen plek meer waar we heen kunnen om dit wél te leren. Een voorstelling lang wordt het theater deze plek; een plek waar je in gesprek gaat met grote denkers uit het verleden en heden, elkaar en jezelf. Een plek waar je tijdens een vrolijke avond nadenkt over de belangrijke onderwerpen van het leven en je jezelf ietsje beter leert kennen. Vragen als: Hoe houd je je relatie gezond? Hoe ga je om met werkstress? Wie ben je eigenlijk? En wat is in godsnaam de zin van dit alles?

Martijn de Rijk en Reine Rek, beiden docenten aan The School of Life, staan in deze voorstelling voor de groep. Hebben zij dan alle antwoorden? Zeker niet. Maar als geen ander helpen ze de mensen in de zaal hun vragen beter te begrijpen. Naast theorieën uit de filosofie en psychologie, delen ze hun eigen ervaringen en twijfels en laten ze het publiek met elkaar in gesprek gaan. Op deze manier ervaren mensen dat ze niet alleen zijn in hun zoektocht.

Er is nu eenmaal zoveel dat we niet op school hebben geleerd!

Martijn is filosoof en theatermaker; hij is verbonden geweest aan het Noord Nederlands Toneel en is als acteur werkzaam geweest voor onder andere Toneelgroep Amsterdam. In 2013 rondde hij een masterstudie Wijsbegeerte (UvA) af. 

Reine is spreker, coach en docent aan The School of Life. Ze heeft gestudeerd aan de Universiteit van Humanistiek in Utrecht en was betrokken bij de inhoudelijke ontwikkeling van de Bildung Academie.

Over The School of Life
Het meeste wat we dagelijks bedenken, is al eens bedacht. En vaak een stuk beter. Bijna drieduizend jaar intellectuele ontwikkeling biedt ons een schat aan heldere ideeën voor het dagelijks leven. Filosofen, kunstenaars, schrijvers en wetenschappers leren ons bewust te worden van thema’s waar je op school geen les in kreeg: hoe vind je een baan die bij je past? Wat is een goede vriend? Hoe maak je goed ruzie? Hoe voer je een echt gesprek? Heb je een liefdesrelatie nodig? The School of Life presenteert deze ideeën op frisse en eigentijdse wijze aan een nieuwsgierig publiek. The School of Life werd in 2008 opgericht door de Britse filosoof en schrijver Alain de Botton en heeft nu vestigingen over de hele wereld

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.