The Pirate Queen die vecht voor respect en liefde

The Pirate Queen die vecht voor respect en liefde

Recensie: Mieke van der Raay 

In het Buytenpark van Zoetermeer is er ieder jaar twee weken een bijzondere musical te zien van Storytellers Zoetermeer, met talenten uit Zoetermeer en omstreken. Elke keer weten ze de beste van de beste spelers te krijgen, zodat ze telkens garant staan voor een staaltje vakmanschap.

Dit jaar spelen ze The Pirate Queen, met deze productie hebben zij de Nederlandse première. THE PIRATE QUEEN vertelt het waargebeurde verhaal van Grania “Grace” O’Malley, die in de 16e eeuw op zee de Engelsen tegenhield die Ierland wilden veroveren. Uiteindelijk leidt de strijd van deze “Piratenkoningin” tot een ontmoeting met koningin Elisabeth de Eerste. In een tijd waarin mannen de dienst uitmaken, zijn het twee vrouwen die leiding geven aan Ierland en Engeland.

Op woensdag 27 juni was de première van groep blauw, met in de hoofdrollen Solveig van Wijngaarden als Grace en Joost Naaijen als Tiernan. Op donderdag 28 juni was het de beurt aan groep rood, met Käthe Staallekker als Grace en Wessel van Stuijvenberg als Tiernan. Het Ensemble van beide voorstellingen zijn hetzelfde.

Ik had het genoegen om bij de première van groep rood te mogen zijn en vanaf de eerste seconde leef je mee in het verhaal, met zijn fantastische muziek, sterk acteerspel en sublieme zang en dans. Aan elk klein detail was gedacht; de kleding, de unieke Ierse dans, het decor, de gebruiken uit de tijd waarin het verhaal zich afspeelt. Alles klopte gewoon. Käthe was een overtuigende Pirate Queen, ze had zich duidelijk goed in de rol verdiept en wist Grace perfect neer te zetten, met de juiste emotie, met ontzettend goed acteerspel en haar zang is heel aangenaam om naar te luisteren. Wessel, die pas nog in Bare de hoofdrol had, heeft ook in deze productie de hoofdrol en ook in deze rol wist hij de aandacht met zijn charismatische uitstraling naar zich toe te trekken. Hij speelt heel natuurlijk, heel elegant, maar toch met een ruw randje, het oogt allemaal heel makkelijk bij hem, of het nu vechtscenes zijn of hevige zoenscenes zijn, het klopt gewoon. Renate Sonneveld als Elisabeth, was hier en daar niet zo goed te verstaan, maar aan haar spel en zang is absoluut niets aan te merken, ze straalde iets koninklijk uit, wat echt wel nodig is in deze rol. Nick Dijkstra mocht Lord Bingham spelen, dit deed hij heel waardig en met veel respect voor het karakter. Fabiënne Dallau, die een iets kleinere rol had als Evleen, blies iedereen omver met haar prachtige zangstem, zij kan ontzettend goed zingen, er zit emotie in haar stem en wist het verhaal van het nummer wat ze zong, duidelijk over te brengen.

Woon je in Zoetermeer of omstreken ga een avond onbezorgd genieten van een heerlijke musical, met een top cast, met live band in een unieke omgeving.

Voor meer informatie: https://www.buytenpark.nl

Cast: Kevin van der Leeuw als Donal, Bart van der Meer als Dubdhara, Rebecca de Beer als Majella, Patrick Bruijstens als O’ Flaherty
Ensemble: Edwin van Enkhuijzen, Annemarie de Bresser, Iris Stooker, Thamara Toet, Kenneth Fens, Malou van Stuijvenberg, Peter Huizing, Bregje van Beek, Tessa Sterk, Sabina Hagenaars, Laura Minderaa, Celine van Putten, Iris Langenberg, Mitchell van Rijn, Tamara van Sprundel, Bob van Dijk, Frank van Putten en Yvonne Havik.
Vechters: Marcel Langelaar, Alexander Holwerda en Sander van Deijl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.